Netissä on miljoonia sivustoja – niistä monet saattavat olla myös suoria kilpailijoita oman yrityksenne sivustolle. Onko yrityksen kotisivut rakennettu siten, että ne tukevat yrityksen tavoitteita ja todellisuutta. Onko yrityksen nettisivujen sisältö löydettävissä, eli onko sisältö tehty oikein?

 1. löytyy helposti hakutuloksista. Tämä voi auttaa oikeita ihmisiä löytämään sivustosi.
 2. Sosiaalinen media: käytä sosiaalisen median kanavia, kuten Facebookia, Instagramia ja Twitteriä, jotta voit mainostaa sivustoasi ja lisätä näkyvyyttä.
 3. Maksettu mainonta: harkitse maksettua mainontaa, kuten Google-mainoksia tai Facebook-mainoksia, jotta voit lisätä näkyvyyttäsi ja tavoittaa oikeat ihmiset.
 4. Sivuston analytiikka: käytä sivuston analytiikkaa, jotta voit seurata sivustosi liikennettä ja ymmärtää, mitkä sivut ovat suosituimpia ja mikä sisältö houkuttelee eniten kävijöitä.
 5. Sisältö: varmista, että sivustosi sisältö on korkealaatuista, kiinnostavaa ja relevanttia kohdeyleisöllesi. Hyvä sisältö houkuttelee enemmän kävijöitä ja auttaa sinua saavuttamaan oikeat ihmiset.
 6. Asiakaskokemus: varmista, että sivustosi on helppo navigoida ja että sivujen latausaika on nopea. Huolehdi myös siitä, että sivustosi on responsiivinen, jolloin se toimii moitteettomasti eri laitteilla, kuten puhelimilla ja tableteilla. Hyvä asiakaskokemus voi auttaa sinua saamaan lisää vierailijoita ja asiakkaita.
 7. Hakemistopalvelut: lisää yrityksesi tietoja erilaisiin hakemistopalveluihin, kuten Google My Businessiin ja Yritystele.fi:hin. Tämä auttaa ihmisiä löytämään yrityksesi, kun he tekevät hakua verkossa.
 8. Verkkovierailijoiden muuttaminen asiakkaiksi: varmista, että sivustosi ohjaa vierailijat toimimaan haluamallasi tavalla, esimerkiksi tilaamaan uutiskirjeesi tai tekemään ostoksen verkkokaupassasi. Tämä auttaa sinua muuttamaan verkkovierailijat potentiaalisiksi asiakkaiksi.
 9. Analysointi ja optimointi: jatka sivustosi analysointia ja optimointia, jotta voit ymmärtää paremmin, mitkä toimenpiteet toimivat ja mikä ei. Tämä auttaa sinua tekemään muutoksia, jotka voivat parantaa sivustosi löydettävyyttä ja konversiota.
 10. Kokonaisuudessaan on tärkeää ymmärtää kohdeyleisösi ja käyttää monipuolisia markkinointikanavia ja -strategioita, jotta voit lisätä sivustosi näkyvyyttä ja tavoittaa oikeat ihmiset.

Suomalaiset yritysten verkkosivut

Suomessa on monia yrityksiä, joilla on verkkosivut. Yritysten verkkosivut ovat tärkeitä, sillä ne voivat toimia asiakkaiden ensimmäisenä kohtaamispisteenä yrityksen kanssa. Tässä joitain seikkoja, joita suomalaiset yritykset voivat harkita verkkosivujensa suunnittelussa ja toteutuksessa:

 1. Brändin ja yrityksen tarinan esiintuominen: Verkkosivujen tulisi heijastaa yrityksen brändiä ja kertoa sen tarinaa. Yrityksen tuotteiden ja palveluiden esittely tulee tehdä selkeästi ja yksinkertaisesti.
 2. Selkeys ja helppokäyttöisyys: Verkkosivujen tulisi olla helppokäyttöisiä ja selkeitä, jotta asiakkaat voivat löytää etsimänsä tiedon nopeasti ja helposti. Navigoinnin tulee olla yksinkertainen ja intuitiivinen.
 3. Vastaus mobiilikäyttäjien tarpeisiin: Nykyään yhä useammat ihmiset käyttävät mobiililaitteita, joten verkkosivujen tulee olla responsiiviset ja skaalautua eri laitteille automaattisesti.
 4. Asiakaspalvelu: Verkkosivujen tulee sisältää yhteystiedot, jotta asiakkaat voivat helposti ottaa yhteyttä yritykseen. Myös chat-palvelut voivat olla hyödyllisiä asiakaspalvelussa.
 5. Sosiaalisen median integraatio: Verkkosivujen tulee olla integroituna yrityksen sosiaalisen median kanaviin, kuten Facebookiin ja Instagramiin. Tämä mahdollistaa yrityksen tiedottamisen ja vuorovaikutuksen asiakkaiden kanssa.
 6. Hakukoneoptimointi: Verkkosivujen tulisi olla hakukoneoptimoidut, jotta ne löytyvät helposti hakukoneiden avulla. Hakukoneoptimointiin kuuluu esimerkiksi avainsanojen käyttö, meta-tietojen määrittely ja sisältöjen optimointi.
 7. Analysointi ja optimointi: Verkkosivujen analysointi ja optimointi ovat tärkeitä, jotta yritys voi parantaa verkkosivujensa löydettävyyttä ja konversiota. Analytiikka auttaa yritystä ymmärtämään, mitkä osa-alueet sivuilla ovat tärkeitä ja mihin tulisi panostaa enemmän.

Verkkosivujen suunnittelussa ja toteutuksessa on tärkeää ottaa huomioon yrityksen kohdeyleisö ja varmistaa, että sivut vastaavat asiakkaiden tarpeisiin.

Sähköpostimarkkinointi kanavana yrityksen kontaktoinnissa

Sähköpostimarkkinointi on yksi tehokkaimmista tavoista kontaktoitua asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Se on suhteellisen edullinen tapa tavoittaa suuri yleisö nopeasti ja helposti. Sähköpostimarkkinointia voidaan käyttää myös olemassa olevien asiakkaiden sitouttamiseen ja heille tarjottavien palvelujen tai tuotteiden myyntiin. Sähköposti on kuitenkin yksi tärkeä väline niin asiakaspostin hoitamiseen, kuin potentiaalisten uusien tilausten saamiselle. Jos sähköpostimarkkinointi on teillä mietinnässä, niin käväise vaikka lukemassa ertuki.fi sivuston digimarkkinointi vinkkejä.

Seuraavat ovat joitakin sähköpostimarkkinoinnin etuja:

 1. Kustannustehokkuus: Sähköpostimarkkinointi on suhteellisen halpa markkinointikanava verrattuna perinteisiin markkinointikanaviin, kuten painettuun mainontaan ja televisiomainontaan.
 2. Nopeus: Sähköpostimarkkinointi on nopea tapa tavoittaa suuri yleisö lyhyessä ajassa.
 3. Personointi: Sähköpostimarkkinoinnilla voidaan lähettää personoituja viestejä kullekin vastaanottajalle, mikä lisää viestin vaikuttavuutta ja parantaa vastausprosenttia.
 4. Seurattavuus: Sähköpostimarkkinointia voidaan seurata ja analysoida helposti, mikä mahdollistaa kampanjan tehokkuuden ja menestyksen seuraamisen.
 5. Muokattavuus: Sähköpostimarkkinointia voidaan muokata nopeasti ja helposti vastaamaan eri kohderyhmien tarpeita ja kiinnostuksen kohteita.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että sähköpostimarkkinointiin liittyy myös haasteita, kuten roskapostin ongelma ja sähköpostilistojen ylläpidon haasteet. Sähköpostimarkkinointia tulee käyttää vastuullisesti ja noudattaen paikallisia tietosuojalakeja, kuten EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).