Vielä muutama vuosi sitten videoiden teko oli täysin ammattilaisten töitä. Videokamerat maksoivat paljon, ja videoiden käsittely vaati tietokoneilta paljon – toisin on nyt. Jokainen meistä voi omalla älypuhelimellaan tehdä videoita, ja ladata videonsa sosiaalisen median kanaviin. Muutos on tapahtunut muutamassa vuodessa ja siksi on hyvä hetki opiskella, miten niitä videoita oikein pitäisi kuvata ja tehdä.

Kolmen päivän AV-kurssi

Vihtiläinen Koda Productionsion Jarmo Korhonen on TV- ja videotuotannon pitkän linjan ammattilainen ja hän ystävänsä ohjaaja/näyttelijä Kai Lehtisen kanssa haluaa järjestää vielä tässä marraskuussa Vihdin, Lohjan ja Karkkilan alueen yrittäjille kolmen päivän (pe, la, su) AV-tuotantokoulutuksen.

  • Olemme katselleet kuinka mitä erilaisemmat videot ovat tulleet yritysten sosiaalisen median kanaviin ja samalla kun olemme olleet iloisia, että elävää kuvaa käytetään, olemme myös katselleet hieman ammattisilmin tuotantoja ja nyt olisi aika kertoa, mitä kaikkea pitäisi huomioida tehdessään mainosvideota omasta yrityksestä ja omasta toiminnasta, kertoo Korhonen.
  • Jo pienillä asioilla, jotka voimme opettaa kurssin aikana videoista tulee parempia. Kurssilla käydään siis läpi niin suunnittelua kuin toteutusta. Opetellaan kuvausta, leikkausta ja totta kai esiintymistä, jotta yrittäjät voivat itsekin tuottaa omia videoita, tai ainakin tietävät mitä tilaavat, kun haluavat ammattilaisen tulevan tekemään heille videon.

Korhosen ja Lehtisen kurssi sopii niin yrittäjille, yhdistyksille kuin julkishallinnon edustajille.

  • On ostajan kannalta tärkeätä, että tietää mitä oikeasti haluaa ja osaa sitä kautta sitten myös tilata oikein, mikä taas helpottaa tuotantoyhtiön tarjouksen tekemistä. Kurssin kolmen päivän antimien avulla kurssin käynyt henkilö, pystyy sitten omassa työssään ja työpaikallaan taas jakamaan oppejaan eteenpäin.

Jos olet kiinnostunut kurssista, ota suoraan yhteys Korhoseen soittamalla 0400 737 000. Kurssin hinta on 890 euroa ja paikkana on Lohjan asemalla sijaitseva kahvilaravintola Siilo. Kurssi toteutuu, mikäli vähintään kymmenen henkilöä osallistuu.

Näyttelijä, ohjaaja Kai Lehtinen on kurssin yksi vetäjistä aiheena esiintyminen kameran edessä.