Tulevissa sisustustrendeissä näkyy runsaat värit ja muodot. Niin huonekalut, tekstiilit kuin seinien värit alkavat saada yllensä tummempia sävyjä. Skandinaavinen tyyli jatkaa kuitenkin suosiotaan mikä näkyy etenkin sohvissa ja nojatuoleissa, joissa erityisen suosittua on tanskalainen 50-luvun kepeä tyyli. Olohuoneen sisustuksessa uskalletaan nyt leikitellä sekoittamalla erilaisia tyylejä, kuten 20-luvun Art decoa 70-luvun runsasväriseen tyyliin.

Materiaaleista ehkä näkyvimpänä ja isoimpana trendinä on sametti. Nyt uskalletaan verhoilla jopa iso sohva sametilla, sävyinä näkyy erityisesti puuterinsävyinen vaaleanpunainen, tummanvihreä ja petrooli.

Nahka ja sametti suurimmat trendit

Toinen iso trendi on nahka, joka on sametin rinnalla tehnyt vahvan paluun 70-luvulta. Tosin nahasta ei käy mikä tahansa sävy, vaan se pitää olla juuri tietty konjakinsävyinen nahka. Tämä trendi juontaa juurensa 50-luvun tanskalaismestareiden suunnittelemista nahkasohvista ja nojatuoleista. Konjakinvärinen nahka yhdistettyvä vaaleaan, sorvattuun puuhun on lyömätön yhdistelmä joka kestää aikaa.

Materiaaleista luonnonmateriaalit, kuten punasavi, villa ja tiikki jatkavat voittokulkuaan. Nyt kaivetaan ullakoilta ja kirpputoreilta 60-luvun keramiikka-astiat ja tiikkihuonekalut. Myös remontoidessa halutaan säästää mahdollisimman paljon alkuperäistä, eikä enää maalata kaikkea valkoiseksi.

Ruskea tekee paluun

Värimaailmat menevät luonnolliseen suuntaan. Erityisen isona trendinä on tulossa beigen eri hiekkaiset sävyt ja ruskeat. Seiniä maalataan nyt paljon beigen ja nuden sävyillä, mutta rohkeasti myös tummilla sävyillä kuten vihreällä ja terrakotalla. Sohvissa beigen, ruskean ja vihreän sävyt alkavat syrjäyttää pitkään vallalla olleen vaaleanharmaan. Nyt uskalletaan sohvaankin valita rohkeita sävyjä.

http://hakolahuonekalu.fi/samettia-nahkaa-ja-pyoreita-muotoja-sisustustrendit-2018/