Tältä näyttää hääpuku 2018! Häät-lehden ja Häät.fin häämuodin ja -kauneuden tuottaja Nina Röntynen ja päätoimittaja Sari Yli-Salomäki kokosivat häämuodin 2018 tärkeimmät trendit eurooppalaisista häämuotitapahtumista. Kauppoihin nämä morsiuspuvut ja häämuoti 2018 saapuu alkusyksystä 2017.

Kevyet helmat

Hääpukumallistoissa 2018 nähdään runsaasti ilmavia ja keveitä mekkoalaosia. Vaikutelma on kevyt ja mekot tuovat mieleen linnoissaan liihottelevat prinsessat. Leikkaus asettuu aivan vaakasuorana vyötärölle, ja sitä voi korostaa vyöllä. 

Kuvat yllä EBW 2017: Ylemmän kuvan puvut Morilee. Alemmassa kuvassa Sweetheart.
Artikkelin ensimmäinen kuva ylimpänä Atelier Pronovias.

Rohkeat halkiot

Nyt myös hääpuvuissa nähdään iltapuvuista tuttu mutta hääpuvuissa vielä uskalias, reiden yläosaan asti aukeava rohkea halkio. Myös mini on in, vaikutelmaa pehmennetään sääriä verhoavalla tyllillä tai pitsillä. Myös naked dress -tyylinen seksikäs läpinäkyvyys koko hääpuvussa on kuumaakin kuumempaa häämuotia vuonna 2018.

Puku Atelier Pronovias

EBW 2017: Chantal

Irrotettavat viitat

Erilaista ilmettä hääjuhlan eri tilanteisiin tehdään irto-osilla, joita ovat hihat, bolerot ja nyt uutena myös eri korkeuksille kiinnitettävät laahukset ja viitat.

Puvut Atelier Pronovias

Boheemi glamour

70-luku antaa edelleen vahvasti vaikutteita hääpukumuotiin. Luonnonläheisyyttä etsivää huoletonta tyyliä versioidaan boho-henkisinä pukuina nyt lähes kaikista mallistoista.

Puvut Lillian West

Geoleikkaukset

Kaikissa hääpuvuissa ei enää nähdä pitsiä. Ultramoderni vaikutelma tehdään geometrisillä leikkauksilla.

Ylempi kuva Atelier Pronovias. Alempi kuva yllä Sincerity European Bridal Week -näytöksessä.

Ylellistä kimallusta

Pitsin väistyessä muille koristeille tulee tilaa. Nyt ovat vuorossa paljetit, kristallit ja strassit – erityisen ajankohtaisia nämä koristeet ovat kauniisti liikkuvina kimaltelevat ketjuina.

Kuvat yllä Atelier Pronovias

Taskut

Varsinkin runsashelmaisissa morsiuspuvuissa kuuluu nyt olla taskut. Taskuihin voi näppärästi piilottaa nenäliinan, mutta trendikkäin morsian välttää nyt kompastelunkin siten, että pujottaa kädet taskuihin ja kohottelee siten helmojaan askeleidensa tieltä.

Kuvat yllä Atelier Pronovias

Uudet värit

Häämuoti mielletään usein pelkästään valkoiseksi tai ivoryksi, mutta sävyjä on nykyään paljon enemmän. Pehmeät ja lämpimät sävyt nude, latte, sand, shampagne ja blush rantautuivat luonnonvalkoisen rinnalle jo aikaisempien sesonkien mukana. Nyt näiden ihanuuksien rinnalle tekevät tuloaan myös kylmät sävyt platinum, silver, smokey blue, lavender sekä rose blush.

Kuva EBW: savunsininen silkkipuku Justin Alexander Signature

Scandinavia ja Suomi esillä European Bridal Weekillä

Samalla, kun maailman häämuotikerma kokoontui Essenissä Saksassa järjestettävään European Bridal Week 2017 -tapahtumaan huhtikuussa, oli paikalla myös paljon suomalaisia ja pohjoismaalaisia vieraita ja jopa näytteilleasettajia.

Save the date! European Bridal Week 2018 järjestetään kolmipäiväisenä lauantaista maanantaihin 21.-23.4.2018 Essenissä Saksassa. Tällöin esittäytyy kansainvälinen häämuoti 2019.

Häät-lehti ja Häät.fi edustivat European Bridal Week -messuilla suomalaista häämediaa Scandic Loungessa, joka samalla tarjosi hengähdyspaikan pohjoismaalaisille hääpukualan ammattilaisille ja juhlamuotia ostamaan tulleille pukeutumisen spesialisteille.

Suomalainen hääpukumallisto Victoria & Vincent esittäytyi ensimmäistä kertaa ja heti menestyksellä keskieurooppalaisessa häämuotitapahtumassa European Bridal Weekillä.

Tanskalaisen häämuotitalo Lillyn osastolla tehtiin vilkkaasti kauppaa koko kolmipäiväisen European Bridal Week 2017 -tapahtuman ajan.

Justin Alexander, Lillian West, Sincerity ja Sweetheart -mallistojen pääsuunnittelija, sympaattinen Tony Mentel kertoi uusimmista häämuotituulista Häät-lehdelle European Bridal Week -tapahtumassa.

Häämuoti 2018 -raportin kokosivat Häät.fille Nina Röntynen ja Sari Yli-Salomäki

 

http://www.haat.fi/aiheet/morsiuspari/kuumimmassa-haamuodissa-2018-helmat-hulmuavat