Renkaat ovat ainoa kosketuskohta ajoneuvon ja tien välillä. Renkaiden suorituskyky ja käyttöikä riippuu pitkälti niiden oikeasta käsittelystä. Seuraavien ohjeiden avulla säilytät renkaasi hyvässä kunnossa.
Tarkista säännöllisesti renkaiden urasyvyys (vaihda kulunut rengas viipymättä uuteen, mikäli sen urasyvyys on ylittänyt lakisääteisen rajan).
Näin pito säilyy turvallisena ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Kulutuspinnan lakisääteisen vähimmäissyvyyden tulee olla vähintään 1,6 mm kesärenkaissa ja 3,0 mm talvirenkaissa. Maksimaalisen ajoturvallisuuden takaamiseksi Michelin suosittelee kuitenkin vaihtamaan kesärenkaat, kun kulutuspintaa on jäljellä 3-4 mm ja talvirenkaat, kun pintaa on jäljellä 4-5 mm. Turvallisuutesi ja liikkuvuutesi ovat täysin riippuvaisia riittävän syvistä kuviourista, sillä ne vaikuttavat veden poistumiseen renkaasta ja rikkovat tiellä olevan vesikerroksen hyvän tieotteen aikaansaamiseksi.
Urat ehkäisevät vesiliirron syntymistä ja pidentävät renkaan käyttöikää sekä takaavat lyhyemmän jarrutusmatkan.
Oikeat rengaspaineet ehkäisevät ajoneuvon hallinnan menetyksestä aiheutuvia vaaratilanteita.Oikeat paineet ehkäisevät myös renkaan ennenaikaista kulumista ja suojaavat sitä sisäisiltä vaurioilta. Paineen lasku johtuu seuraavista syistä: renkaaseen syntyy pieniä reikiä, jotka eivät tyhjennä rengasta heti; paineilmaa suotautuu luonnostaan renkaan seinämien läpi; ulkolämpötila laskee. Tarkista kaikkien renkaiden ilmanpaine (myös varapyörän) kerran kuukaudessa ja ennen lähtöä pidemmälle matkalle. Rengaspaine tarkastetaan jäähtyneistä renkaista, joilla ei ole ajettu vähintään kahteen tuntiin tai joilla on ajettu alle kolmen kilometrin matka alhaisella nopeudella. Jos rengaspaine mitataan ajon jälkeen lämmenneistä renkaista, oikean paineen on oltava 0,2 – 0,3 baria korkeampi kuin jäähtyneistä renkaista mitattaessa.
Renkaat eivät koskaan kulu tasaisesti, ja parhaat renkaat tulisi sijoittaa taka-akselille. Huollon yhteydessä voidaan myös korjata renkaiden epätasaista kulumista. Venttiilihattu on hyvä olla aina paikallaan, koska se estää lian pääsyn renkaan sisälle
Rengaspaineiden säännöllinen tarkastaminen on välttämätöntä, sillä:
– Alipaine lisää rengasrikon vaaraa.
– 20 % liian korkea rengaspaine voi lyhentää renkaan käyttöikää huomattavasti, jopa 10 000 km.

– Oikea rengaspaine auttaa säästämään polttoainetta
Älä myöskään unohda vanteita. Vanteet tulisi puhdistaa usein, johtuen niitä kuluttavasta liasta. Useat puhdistusaineet tosin saattavat tehdä vahinkoa syövyttäen vannetta. Pehmeä pesusieni ja mieto autoshampoo soveltuvat parhaiten vanteiden puhdistukseen. Huuhtele vanteet vedellä ennen sienen käyttöä, tämän irroittaen päällimmäisen likakerroksen. Hiekan jyväset ja muu karkeampi lika saattavat muutoin naarmuttaa vanteita.