Lohjalla ei ole järjestetty voimailukisoja tähän malliin vuosiin. Tottakai kisoja on ollut voimailijoille, mutta tällaista Vahvin Mies kisaa ei ole näkynyt. Nyt heinäkuussa sellainen järjestetään keskellä Lohjaa, ulkona ja keskellä päivää.

vahvamieswww.jpg

Kuvassa kaveruksen Markus Hänninen ja Juha Rämänen tulevalla tapahtumapaikalla Lohjan Jäähallilla Runokatu 1.

Lohjalla järjestettiin tällaisia tapahtumia yleisön nähtäville useastikin rannan ja torin maastoissa aiempina vuosikymmeninä, mutta nyt ei kisoja ole ollut Lohjalla muutamaan vuoteen, toteavat Lohjan Vahvin Mies 2017 puuhamiehet Markus Hänninen sekä Juha Rämänen.

Juha on ollut mukana Vihdissä järjestetyissä Vahvin Mies kisoissa jo useamman kerran ja viime vuonna Vihdin kisoja sponsoroimassa ollut Markus kysyikin sitten tänä vuonna, josko Juha tulisi hänen kanssaan järjestämään kisat Lohjalle. Miesten yhteinen historia alkoi jo kouluaikoina, joten yhteinen sävel löytyi nopeasti.

Lohjan Vahvin Mies 2017 kisa järjestetään Lohjan Jäähallin parkkipaikalla. Parkkipaikalla, koska muualla ei vastaavia tiloja ole, jotka olisivat myös keskeisellä paikalla yleisöä ajatellen. Vahvin Mies kisa ja sen lajit vaativat ympärillee tasaista tilaa, joka kestää isojen autojen painon ja jäähallin asfaltoitu parkkipaikka on tarpeeksi tasainen sekä Lohjalla keskeinen paikka, että tällainen kilpailu kannattaa Lohjalle tuoda.

Kiitokset Lohjan Liikuntakeskukselle parkkipaikan antamisesta käyttöömme sekä katsomorakenteista, jotka siirrämme paremmille paikoille suorituspaikkoihin nähden. Itse kisa koostuu kuudesta eri suorituksesta ja tapahtuman aikana yleisöllä on itselläänkin mahdollisuus testata voimiaan vetämällä Vehon paikalle tuomaa MB-rekkanuppia, joka painaa noin 9 tonnia, kertovat Markus ja Juha. Parhaille yleisövoimailijoille on luvassa palkintoja.

Tälläinen tapahtuma ei olisi mahdollinen ilman talkooporukkaa ja sponsoroita ja miehet haluavat kiittää sekä talkoolaisia, että sponsoreita.

Kilpailijoita on nyt ilmoittautunut 17 ja toivotaan, että suurin osa myös osallistuu itse kilpailuun. Kilpailun ovat mahdollistaneet mm. Lohjan Liikuntakeskus Oy, Bilto Oy, Veho, VT Rent, Ajardos, Kuljetusliike Markus Hänninen Oy sekä suuren kiitoksen rakenteista ansaitseva Lohjan Metallipaja Oy. Tällä kilpailulla ei ole tavoitteita tuottaa rahaa vaan tarjota voimamieslajeja harrastaville kilpailu sekä tarjota lohjalaisille erilaista viihdettä lauantaipäivään ja viihdettä ilman pääsymaksua.

Itse tapahtuma

Lohjan Vahvin Mies 2017 tapahtuma alkaa lauantaina 22.päivä klo 14 ja kestänee noin 3-4 tuntia. Kisan tuomarina 4-kertainen maailman vahvin mies Zydrunas Savickas!! Kilpailun juontaa kokenut voimailutapahtumien juontaja Kalle Eemeli Ylitalo-James. Kilpailu järjestetään säässä kuin säässä eli oli hellettä +30 tai sataa vettä kaatamalla, niin kilpailu pidetään ja järjestäjät toivovatkin yleisöä tulemaan paikalle sellaisessa asussa, minkä sää sanelee. Itse tapahtuma on pääsymaksuton!

Meillä on tapahtumassa oheistarjontaa ja tarjoilussa löytyy juotavaa ja syötävää, mutta tapahtuma on päihteetön eli oluttelttaa on turha etsiä. Sen sijaan lapsille on tiedossa puuhaa Valmennuskeskus Huipun toimesta.

Lajit:

1. Punnerrusyhdistelmä; 60kg kahvakuula, 110kg akseli, 70kg sirkuskäsipaino, 115kg tukki, 80kg sirkuskäsipaino maksimiaika 120s
2. Conanin pyörä 220kg käsille
3. Rekan veto valjailla ja köydellä 15000kg 25m – rekan tuo paikalle Veho ja kyseessä on uusi Sisu
VÄLIAIKA: kahvia ja pullaa sekä tukkipunnerruksen SE yritykset sekä Zydrunas Savickasin maksimikokeilu.
4. Maastaveto toistokisa auton perän nostona 250kg, maksimiaika 60s, parikilpailuna
5. Renkaiden heitto 5m seinän yli 6kpl, maksimiaika 90s
6. Yhdistelmälaji; renkaan pyöritys 320kg x 3 + farmarikävely 2x130kg 10m + 2x100kg säkin lastaus 10m, maksimiaika 120s, parikilpailuna

Osallistujat:

Jarkko Malinen Hankasalmi
Jaakko Soukainen Rauma
Monsteriukko Salo
Juha Rämänen Lohja
Paavo Paaso Espoo
Toni Mäkynen Rauma
Tommi Kujala Oulu
Sami Kari Tampere
Lauri Härkä Vantaa
Jari Heino Tampere
Terho Hellsten Lohja
Tero Sammalkangas Nokia
Jesse Matilainen Mikkeli
Riku Aaltonen Karuna
Veli-pekka Kauhanen Jyväskylä
Harri Peltomaa Sauvo
Jiri Grönman Pori

Lue lisää tapahtuman omalta Facebook sivulta: https://www.facebook.com/events/1273697006037002/

Kuka on Zydrunas Savickas?

zs.jpg

4-kertainen maailman vahvin mies ja 8-kertainen Arnold Strongman Classic voittaja Zydrunas Savickas pitää seminaarin Kisakallion Urheiluopistolla ennen kisaa klo 10.00-12.30. Seminaarissa Savickas kertoo omasta harjoittelustaan ja vastaa osallistujien kysymyksiin. Seminaarin hinta 10 eur/hlö, joka maksetaan paikan päällä käteisellä. Sitovat ilmoittautumiset seminaariin: jhrtraining@gmail.com. Paikkoja rajoitetusti.
Lisätietoja ZS: https://www.facebook.com/savickasbigz/

 

Tapahtuma videoidaan Videotuotanto E&S:n toimesta. E&S:n käytössä on Lohjalla kaksi kameraa sekä optio kopterikuvaukselle sään salliessa. Puolen tunnin kooste julkaistaan kisan jälkeen Lohjan Vahvinmies Ry:n Youtube kanavalla. Koosteeseen tulee parhaita paloja kisasta sekä kilpailijoiden haastatteluita.
https://www.facebook.com/videotuotantoES/