Lohjalle uusia liikuntamuotoja ja uusi liikuntahalli yksityisten toimesta

Xjumpit ja jooga sai kaverikseen uusia lajeja ja syntyi liikunta- ja hyvinvointikeskus XYM

Tarja Orava perusti Xjumpit liikuntapalvelut lapsille ja nuorille vuonna 2011. Sitä ennen hän oli tullut tutuksi monelle joogaohjaajana oman astangajoogan kautta. Nyt oli vuorossa ottaa seuraava askel kehityksessä. Xymiin tulevat Fit jand Yoga ja Xjumpit kokonaisuudet.

– Vuonna 2012 Xjumpitin lajeihin tuli parkour ja nyt kolme vuotta myöhemmin on aika muuttaa isompiin tiloihin, koska vanhat tilat ovat käyneet lajia harrastaville liian pieniksi. Gruotilankatu 13:n vanhoihin  tiloihin jäävät Xjumpitin seikkailusali ,jooga/tanssisali sekä parkoursalista remontoidaan uusi fit sali, kertoo XYM:in Tarja Orava.

xymwww.jpg

Kuvassa Liikunta-ja hyvinvointikeskus XYM:in joogaohjaaja Tarja Orava ja ryhmäliikuntatunti ohjaaja ja personal trainer Nen Ylijukuri.

Vanhoissa tiloissa on edelleen mahdollista järjestää liikunnallisia synttäreitä ja jos et vielä ole tutustunut seikkailusaliin lapsesi kanssa, niin kenties tänä syksynä? Xjumpitin Seikkailusalissa on aikuinen lapsi ryhmiä 1-4-vuotiaille, sekä useita ryhmiä neljästä vuodesta ylöspäin, kuten Tiikeriseikkailu, Parkourseikkailu sekä uutuutena Kepparijumppa!

Uutuuksina liikunta-ja hyvinvointikeskus XYM tulee aloittamaan erilaisia fit-tunteja, aikuisten ryhmäliikuntaa, joita vetää koulutettu personal trainer Nen Ylijukuri. Uusia lajeja ovat mm Les Mills Bodycombat ja Bodypump tunnit. Tarjan omiin tunteihin tulee lisänä mm. yin jooga.

– Uudet tilat avataan 1.9. Levysepäntie 14, jonne tulee täysin uusi Parkour-halli, jossa on tilaa 300 m2 ja korkeutta 7 metriä. Meillä meni aikaa löytää tarvittavat tilat, mutta olemme todella tyytyväisiä tähän löytämäämme tilaan ja valmistuessaan on parkour-salimme yksi Suomen hienoimpia, lupaa Orava.

Uusi liikuntakeskus tarjoaa suuren lajivalikoiman kaiken ikäisille lapsista eläkeläisiin. XJumpit Facebook sivuilla on paljon erilaisia videoita, jotka esittelevät lajitarjontaa.

Mitä on parkour?

Kyseessä on laji, jossa keskitytään kehittämään liikkumiseen tarvittavia perusominaisuuksia, kuten tasapainoa, voimaa, kestävyyttä, tarkkuutta, ja tilan hahmotusta. Siinä mm. tasapainoillaan, ylitetään esteitä, sujahdellaan ahtaista väleistä, kiivetään seinille ja hypitään erilaisille pinnoille. Kiteytettynä parkour on liikkumista jokapäiväisessä ympäristössä, kaikkia sen antamia mahdollisuuksia hyödyntäen.

Parkourin pääohjaajina toimivat Kalle Westerlund, Leevi Linden, Akseli Hietaoja, Veikko ja Kosti Heikkilä, uusin tulokas Jouni Kivijärvi ohjaa parkourin lisäksi workoutit ja Bodypumpia.

Parkour on enemmän elämäntapa, kuin pelkkä harrastus ja siinä sen hienous piileekin. XYM opettaa turvalliset tavat ja tekniikat, jotka siten saa siirrettyä omatoimiseen ulkoharjoitteluun. Parkouriin kuuluu pitkäjänteisyys, kurinalaisuus ja vastuullisuus itseä ja muita kohtaan, turhaa riskinottokykyä vältetään, vain harjoittelemalla oppii.

Uuden parkoursalin avajaiset 1.9. klo 18.00 Levysepäntiellä.

Uuteen tilaan Levysepäntielle rakennetaan syksyn aikana myös volttimonttu sekä iso trampoliini ja workout-piste. Workout-piste saatetaan saada valmiiksi jo avajaisiin mennessä, mutta syksyn aikana ovat kaikki tilat vähitellen käytettävissä. Kokonaisuudessaan uudet tilat tuovat lisätilaa yhteensä 600m2.

– Workout-piste mahdollistaa uusia ja erilaisia liikuntamuotoja, joissa päästään harjoittamaan oman kehonhallintaa. Vapaaharjoitukset lauantaisin klo 12.00-16.00 kertamaksulla, sarjakortilla tai kausimaksuna. Vapaaharjoituksia on myös syys- ja joululomalla.

joogasali.jpg

Joogassa mistä valita

XYM tarjoaa useamman tason joogavaihtoehtoja. On astanga, vinyasa, flow, slow ja yin joogat sekä vauva/äiti jooga. Eri vaihtoehdoista löytyy lisätietoja www.xym.fi kotisivuilla, jossa mm astangajoogasta kerrotaan näin: Liikunnallista joogaa, vahva ja dynaaminen harjoitus tuo tasapainoa ja rauhoittaa mielen. Harjoitus on aina lähes samanlainen, parissa kerrassa pääset jo hyvin mukaan ja voit keskittyä hengittämiseen, sekä antaa harjoituksen viedä mennessään, aivoton harjoitus. Harjoituksena jonkin verran vaativa, anna siis tälle harjoitukselle tilaa elämässäsi, niin saa jotain korvaamatonta vastineeksi.

Liikunta on meille tärkeää

Lasten liikuntaa, ryhmäliikuntaa, henkilökohtaista valmennusta – parkouria, tanssia, seikkailua, joogaa. XYM tarjoaa laajan lajikirjon vaihtoehtoja niin aloittelijoille kuin pidemmälle ehtineille treenaajille. Liikunta vaikuttaa ihmiseen kokonaisvaltaisesti. Sen vaikutukset näkyvät fyysisessä, psyykkisessä ja sosiaalisessa hyvinvoinnissa.

Jokainen tarvitsee liikuntaa. Lihakset ja luusto vahvistuvat liikkuessa. Keuhkojen, sydämen ja verenkierron toiminta tehostuvat. Liikunta auttaa pitämään painon kurissa ja pienentää monien sairauksien vaaraa. Liikunnalla voidaan ehkäistä monia sairauksia ja se on myös tehokas lääke useiden sairauksien hoitoon.

Keskittymiskyky ja muisti parantuvat liikunnan vaikutuksesta. Nukahtaminen helpottuu ja unen laatu parantuu. Näin liikunta tukee uusien, myös tiedollisten, asioiden oppimista ja auttaa jaksamaan koulussa ja harrastuksissa. Liikunta kohentaa mielialaa ja parantaa itsetuntoa. Liikunnan kautta tutustuu myös uusiin ihmisiin ja oppii toimimaan erilaisissa ryhmissä.

seikkailusali.jpg

Seikkailusalissa riittää tehtävää eri ikäisille lapsille.

tuleva_parkour.jpg

Tuleva Parkour-halli on vielä hieman "vaiheessa"

uusisali.jpg

Hyvällä mielikuvituksella tähän tilaan voi nähdä tulevan trampoliinin sekä Workour-tilan