Kuvassa vasemmalta miesten päävalmentaja Marko Vartiainen, Jorge Ruiz, Artur Pinheiro sekä naisten päävalmentaja Ville Suonperä.

Lauantaina ratkeaa miesten pääsy finaaliin ja sunnuntaina on naisten vuoro

Voitosta voittoon kulki Lohja Lions miesten joukkue tämän kauden kolmosessa. Joukkue ei päästänyt pelaamissaan peleistään kuin yhden juoksumaalin ja oli näin ollen ylivoimainen sarjaykkönen. Mutta nyt ovat pisteet nollattu, ja on aika pelata välierä ottelu lauantaina Harjun kentällä alkaen kello 14.00.

– Joukkueen motivaatio on kohdillaan ja kaikki haluavat pelata nämä kaksi kauden viimeistä peliä täysillä ja nousta ensi kaudeksi kakkoseen, kertoo miesten joukkueen päävalmentaja Marko Vartiainen.

Vartiaisella on itsellään pitkä pelaajaura, jonka päätteeksi hän saapui Lohja Lionsin avuksi heti Lionsin aloittaessa amerikkalaisten jalkapallon pelaamista. Markon piti alun perin tulla vain konsultiksi, mutta pian hän huomasi olevansa päävalmentaja ja siitä lähtien tavoitteet ovat olleet selkeät: nostaa Lohja Lions amerikkalaisen jalkapalloilun ykköseen.

– Vaahteraliigaan katsominen tässä vaiheessa on olisi liikaa mutta kakkosessa oltaisiin varmaan pärjätty ihan hyvin tänä vuonna. Joka vuosi pitää kehittyä ja nyt on meidän aikamme nousta yksi sarjataso eteenpäin. Viime kauden välierätappio on unohdettu ja lauantaina mennään kohti finaalia ja maljan nostamista, kertoo Vartiainen.

Joukkueessa on pelannut toista kauttaan myös espanjalaiskaksikko Artur Pinheiro sekä Jorge Ruiz, jotka myös haluaisivat jatkaa seurassa, mikäli seura nousee kakkoseen.

– Tottakai nousu on se mitä tavoitellaan, jotta taas urheilullisesti ensi kaudella olisi enemmän haasteita ja joukkue pääsisi kehittymään. Sarja sarjalta ylöspäin pelinopeus kovenee ja vastustajat ovat tasaisempia ja parempia, kuten muissakin lajeissa, miettii Vartiainen.

– Jatkossa olisi hienoa nähdä uusia pelaajia esimerkiksi yleisurheilutaustalla, esimerkiksi pikajuoksijoita ja kuulantyöntäjiä – heillä olisi oivat pohjat tähän lajiin, jatkaa Vartiainen.

Tällä hetkellä Lohja Lionsin miesten joukkueen harjoituksissa ja peleissä on ihan hyvin pelaajia, mutta aina tarvitaan myös uusia pelaajia lajin pariin. Lajista kiinnostuneet löytävät lisätietoja Lionsin kotisivuilta sekä joukkueen Facebookista.

Lauantaina 12.8. klo 14:00 Lohja Lions taistelee paikasta finaaliin Harjun urheilukentällä. Otteluun asettuu vastaan jo kolmatta vuotta putkeen Rovaniemi Nordmen.

Lohja Lions lähtee Vartiaisen mukaan puolustuksen kautta voittoon. Hyvä puolustus antaa anteeksi virheitä hyökkäyspelissä ja kauden yli 160 tehtyä pistettä kertovat, että Lions on onnistunut hyvin myös hyökkäyksessä. Lohjan Lions on voittanut jokaisen kohtaamansa vastustajan tällä kaudella, eikä ole syytä olettaa, että siihen tulisi muutosta, joten kaikki Harjulle lauantaina kannustamaan Lohja Lions voittoon ja kohti finaalia!

– Toissa kaudella vastaavassa tilanteessa Harjun katsomat olivat täynnä kannustajia ja viime vuonnakin katsojat löysivät hyvin paikalle, samaa toivomme nyt lauantailta.

Sunnuntaina 13.8. klo 13.00 Lohja Lionesses taistelee paikasta finaaliin ja vastaan asettuu Harjun urheilukentällä Porvoon Butchers Ladies

Naisten joukkue pelasi tänä vuonna koko historiansa toisen kauden ja pelasi sen hyvin – vain yksi tappio. Päävalmentaja Ville Suonperä on ollut hyvin tyytyväinen joukkueensa peliesityksiin, joista tasaisin ratkesi vasta viimeisillä sekunneilla naisten voittoon.

Kuten Markolla, myös Villellä on pitkä peliura takanaan ja hän tiesi jo pelatessaan, että jossain vaiheessa haluaisi myös valmentaa. Kun sitten pari vuotta sitten Lohjalta kysyttiin valmentajaksi, tuli Villestä Lohja Lionessin valmentaja.

– Kausi kaudelta kehitytään ja joukkue pelaa täysillä jokaisen pelin. Meillä on täydet mahdollisuudet voittoon, sekä lauantain välierästä että sitten kauden finaalissa. Olemme vasta alkumetreillä mutta motivaatio on naisilla hyvä ja nousun kautta päästään kehittymään lisää, miettii Ville.

– Ensimmäinen kausi ole opettelua lajin pariin ja 7 vastaan 7 pelejä. Meillä oli käytännössä vain yksi pelaaja, jolla oli jonkinlaista lajitaustaa, joten siihen verrattuna tämä kausi on mennyt hyvin ja vain loppuhuipennus puuttuu.

– Sunnuntain peli Porvoota vastaan on varmasti tiukka, mutta kotikatsomon kannustus auttaa, eli kannattaa tulla joukolla kannustamaan lohjalaiset voittoon.