IT-palveluyhtiö CGI ja MobilePay haluavat yhdessä helpottaa kansalaisten arkea ja kiihdyttää mobiilimaksamisen suosiota Suomessa. Jatkossa yritykset ja julkishallinnon toimijat voivat lähettää laskut suoraan kuluttaja-asiakkaidensa älypuhelimeen tai muuhun mobiililaitteeseen CGI:n laskunvälityspalvelun kautta.

Puhelimessa laskun maksaminen onnistuu parilla pyyhkäisyllä, ja maksu veloitetaan sovellukseen liitetyltä maksukortilta. Lisäksi se on paperista laskua paljon ekologisempi ja edistää kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.

”Laskutuskäytännöt muuttuvat nopeasti. Erilaiset maksut halutaan hoitaa mahdollisimman vaivattomasti. Tuomme nyt MobilePayn yhdeksi laskutuskanavaksi käyttöön organisaatioille, jotta ne voivat lähettää laskunsa automaattisesti suoraan asiakkaidensa puhelimiin”, tiivistää CGI:n Business Integration Services -yksikön johtaja Mari Pispala.

Palvelu sopii Pispalan mukaan kaikille organisaatioille, jotka haluavat pysyä mukana kuluttajien osto- ja maksukäyttäytymisen muutoksessa ja tarjota asiakkailleen heidän haluamansa maksutavan. MobilePay-sovelluksella on Suomessa jo 1 150 000 käyttäjää.

”Olemme iloisia, että niin moni suomalainen on ottanut MobilePayn käyttöön. Muualla ollaan maksamisen digitalisoitumisessa ja mobiilimaksamisessa paljon edellä, ja tavoitteenamme on viedä Suomea samaan suuntaan. Haluamme auttaa kuluttajia ja yrityksiä muutoksen läpiviemisessä ja otamme suuria harppauksia tavoitteemme saavuttamiseksi uuden yhteistyösopimuksen myötä”, MobilePay Suomen toimitusjohtaja Anniina Heinonen sanoo.

”Yhä suurempi osa asiakkaista haluaa hoitaa maksuasiat kännykällä. Tarjoamalla asiakkaille siihen helppoa ja nopeaa mahdollisuutta yritykset parantavat merkittävästi asiakkaidensa palvelukokemusta. Samalla myös myyntisaamisten kotiuttaminen nopeutuu. Laskut maksetaan vikkelämmin ja virheettömämmin, minkä ansiosta maksumuistutustenkin määrä vähenee”, arvioi Pispala.

MobilePayn käyttäjän ei enää tarvitse kirjautua erilliseen pankkisovellukseen laskujen maksamista varten. Yrityksen maksupyyntö tulee suoraan kuluttajan puhelimeen, josta sen voi maksaa yksinkertaisella pyyhkäisyllä.

Organisaatioille etuna on laskutuksen tilan parempi seurattavuus. Laskujen vastaanotto, avaus ja maksutapahtuma ovat näkyvissä reaaliaikaisesti.

CGI on Suomen suurimpia laskujenvälitysoperaattoreita, jonka palvelujen kautta kulkee yli 130 000 laskua päivässä ja jopa 32 miljoonaa laskua vuodessa.

Lisätietoa CGI:n MobilePay-laskutuspalvelusta: https://www.cgi.fi/fi/laskujen-valitys-mobiilisovelluksiin/mobilepay