Ihmiset ja tapahtumanjärjestäjät pyrkivät välttämään massakokoontumisia parhaansa mukaan, mikä tarkoittaa, että virtuaalisesti tapahtuvat nettitapahtumat kasvattavat suosiotaan. Niitä järjestelevät nykyään niin teatterit, konserttisalit, museot, kuin festivaalitkin.

Verkossa tapahtuvat tapahtumat ovat hyvä keino tarjota mielelle ja aivoille virikettä. Ihmismieli luonnollisesti kaipaa erilaisia aktiviteetteja, inspiraation lähteitä, sosialisointia, ihmisten näkemistä, sekä interaktiivisuutta. Vaikka netissä olevat tapahtumat eivät välttämättä ole aivan yhtä viihdyttäviä kuin vaikkapa ihan oikeassa elämässä tapahtuvat tapahtumat, tuovat ne kaivattua hauskuutta ja väriä arkeen. On kiva kun on jotain, mitä odottaa.

Tapahtumien kirjo laajenee

Netissä olevia tapahtumia on monia: on esimerkiksi musiikkikonsertteja, stand up-komediaa, informatiivisia tapahtumia ja luentoja, joissa alan asiantuntijat pitävät puheita, urheiluotteluita, kokkausta, näytelmiä, näyttelyitä, ja kysymystunteja, jonka aikana erilaiset asiantuntijat ja julkimot vastailevat yleisön kysymyksiin. Jotkut museot ja galleriat järjestävät livenä tapahtumia, joissa seuraajat voivat nähdä vaikkapa näyttelyn reaaliajassa lähetetyn virtuaalisen videon kautta. Työpäivän jälkeen on kiva istahtaa koneen ääreen ja nauttia esimerkiksi reaaliajassa tapahtuvasta klassisen musiikin konsertista, jalkapallomatsista, tai inspiroivasta, kuuluisan kirjailijan järjestämästä iltamasta.

Vaikka osa tapahtumista on ilmaisia, kaikki netissä olevat tapahtumat eivät usein suinkaan ole oikeassa elämässä tapahtuvia tapahtumia halvempia, onhan tapahtumien järjestäjien silti pidettävä huolta, että esimerkiksi puhujat, esiintyjät, artistit ja asiantuntijat saavat riittävän palkkion. Myös työntekijöiden ja tapahtuman järjestäjien on saatava osansa palkkiosta ja lipputuloista. Myös jotkut online-palvelut  voivat laskuttaa tapahtumanjärjestäjiä verkkotapahtumista.

Koska tapahtumiin osallistuminen ei suinkaan ole ilmaista lystiä, on sijoittaminen verkossa varsin hyvä keino ansaita lisää rahaa ja kartuttaa säästöjä. Verkossa sijoittaminen vaatii hieman kokemusta ja tietämystä eri osakkeita sekä niiden arvoista ja kursseista. Tämänkaltaisten tietojen opettelu ei suinkaan ole mahdoton tehtävä ja käy usein varsin nopeasti ja sutjakkaasti. Tarvitset vain rohkeutta, päämäärätietoisuutta, kärsivällisyyttä, ja kiinnostusta sijoittamiseen. Sinun olisi aina pidettävä mielessä, että sijoittaminen ei aina heti ala tuottaa hedelmää ja tuloja – etenkään, jos kyseessä on yrityksen osake, jonka arvo kasvaa hitaasti. Tämä tarkoittaa, että voit siis kasvattaa säästöjäsi ja kukkarosi kokoa pikkuhiljaa.

Verkkosijoittamisen ihmeelliseen maailmaan on hauska sukeltaa esimerkiksi työpäivän jälkeen. Sijoittaminen on paitsi rentouttavaa, myös mielenkiintoista ja jännittävää.  

Ennen sijoittamisen aloittamista olisi sinun olisi harkittava tarkkaan, millaiset arvot sinulla on ja millaisiin yrityksiin haluat sijoittaa, kuinka paljon rahaa haluat käyttää sijoittamiseen, minkä suuruisia summia olet valmis menettämään ja sijoittamaan, kuinka paljon aikaa haluat käyttää sijoittamiseen, ja kuinka monessa eri sijoituspaikassa haluat tehdä sijoituksia. Sinun kannattaisi aina tehdä riittävästi taustatutkimusta sijoittamisesta ennen kuin aloitat. Lisätietoa sijoittamisesta löydät Sijoitusrahastosta.

Sinun ei koskaan kuitenkaan tulisi sijoittaa enempää kuin sinulla on oikeasti varaa hävitä. Sijoitusmaailma on varsin jännittävä, sillä sijoituskohteiden ja osakkeiden arvot muuttuvat aina silloin tällöin.