Suomessa mentiin pitkään siten, että rahaa ja rahoitusta oli saatavilla vain lähipankeista. Siihen kun vielä yhdisti suomalaisen yhdys-ja osuuskuntapankkiajattelun niin ei mikään ihme, että vieläkin rahamarkkinat ovat pitkälti näiden vanhojen pankkien hallinnassa, mutta vähitellen on Suomen markkinoille tullut myös kilpaulua, kuten Rahalaitos. Lainojen yhdistäminen on järkevää. Yhdistä kalliit pikavipit, kulutusluotot ja muut pienlainat Rahalaitos.fi palvelussa yhdeksi lainaksi – säästät selvää rahaa.

Rahalaitos on yksi näistä markkinoille tulleista kilpailjoista, joka on tarjoamassa rahoitukselle vaihtoehtoa omalla palvelullaan, ja Rahalaitos on yksi näistä toimijoista, jotka ovat kertoneet itsestään varsin voimakkaasti myös televisiomainolla samalla tavalla kuin mm. Sortter. Perinteisten pankkien tv-mainonta vastaavasti on selvästi vähentynyt viime vuosien aikana.

Nykyään paikalliset ja kansainväliset pankit tarjoavat lainahakemukset netissä, mutta yhä vieläkin monesti perinteisten pankkien prosessit eivät ole yhtä nopeita ja joustavia kuin Rahalaitoksen tyylisten alustojen, jotka toimivat verkkoportaalina luottolaitoksille.

Mielessä joku hankinta? Rahalaitos kilpailuttaa nopeasti ja helposti jopa yli 25 lainataloa maksutta. Hae jo tänään.

Mikä on Rahalaitoksen idea?

Se vanha tapa oli mennä hattu kädessä pankkiin hakemaan lainaa. Rahalaitos tuo tämän saman periaatteen mahdolliseksi netissä, ja rahaa tarvitseva voi mennä koska tahansa tekemään hakemuksen Rahalaitoksen sivuille. Rahalaitos on yhdistetty 25 luotonantajaan eli mikäli taloutesi on kunnossa pohjaltaan, voit saada peräti 25 luottotarjousta yhdellä hakemuksella – ja siinä on syy, miksi mekin olemme tuoneet nämä mainoslinkit tälle sivustolle – miksi et käyttäisi tätä palvelua, jos tarvitset lisärahoitusta. Tarjolla on mahdollisesti jopa 70 000 euron rahoitus tarpeeseesi.

Rahalaitoksen palveluissa on lainoja myös yrityksille.

Raha ja rahantarve

Aina kun lähdetään hakemaan lainaa, pitää miettiä, olisiko sittenkin toista tapaa rahoittaa tilanne? Lainarahassa on aina ne korot ja kulut ja lainan maksaminen takaisin luonnollisesti maksaa enemmän kuin mitä saat nostettua lainaa. Lainanmaksaminen tulee huomioida myös omissa tulevien kuukausien kuluissa, joita voi Rahalaitoksen kautta olla peräti 15 vuotta, mikä tarkoittaisi esimerkiksi 15 000 euron lainalle noin 141 euron kuukausikuluja. Esimerkki lainakustannuksista: Nimelliskorko 7,75%, Todellinen vuosikorko (APR) 8,03%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 10 414€, Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 25 414€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 – 15 vuoden välillä, tarjottava summa 500 – 70 000 € välillä ja nimelliskorko 4,5% – 20%.

Oman talouden tilanne

Aina kun eteen tulee lainantarve, on kyse yrityksestä tai omasta taloudesta, kannattaa tarkastella sitä oman talouden tilannetta. Minne raha menee ja mistä se tulee? Onko mahdollista pienentää kuluja tai lisätä tuloja – näiden asioiden selvittämisen jälkeen on muutenkin paremmat mahdollisuudet miettiä niitä todellisia tarpeita ja mahdollisuuksia myös lainan osalta.

Oman talouden tilanteen selvittämiseen kannattaa käyttää aikaa, jotta saa oikeasti selville millainen se tilanne on. Hyvä vaihtoehto on kerätä yhden kuukauden ajalta kaikki laskut ja maksut yhteen, myös ruokakaupasta ja harrastuksista. Jos yrität tehdä tämän yhden päivän aikana, voi hyvinkin olla, että unohdat jotain. Toisaalta taas jos käytät vain yhtä tiliä ja seuraat älypuhelimen sovelluksilla mm. ruokakauppaostoksiasi niin silloin nämä kaikki tiedot ovat sinulla saatavilla nopeastikin.

Omien lainojen järkeistäminen

Toinen laina-ajatus voi liittyä siihen, että omaa taloutta tarkistettaessa löydetään useampia osamaksuja ja pieniä luottoja, joista maksetaan kuukausittain isoja kuluja – ne kaikki olisi mahdollista yhdistää yhdeksi maksueräksi ja siten säästää oikeasti euroja joka kuukausia. Sitä sanotaan lainojen yhdistämiseksi ja oman talouden kuukausikulujen organisoimiseksi järkevämmälle tasolle.

Lainaa ei kuitenkaan koskaan pidä ottaa turhaan. Onneksi kuitenkin lainapalvelut kuten Rahalaitos eivät edellytä sinua ottamaan lainaa, vaikka saisit useammankin lainatarjouksen. Voit silloinkin päättää, että et tarvitsekaan lainaa, kävit vain katsomassa mitä sinulle olisi tarjolla.