Maailmanlaajuisesti toimiva Vapiano-ketju tuo kauppakeskuksiin suunnitellun ravintolakonseptin ensimmäisenä Suomessa Itikseen. Marraskuussa avautuvan Vapianon ensimmäiseen kerrokseen tulee take-away ja toiseen kerrokseen yli 500 neliön suuruinen ravintola. Vapianon avaus on osa Itiksen ravintolamaailman uudistusta, jonka ensimmäinen vaihe valmistuu elokuussa ja toinen vaihe myöhemmin syksyllä Finnkinon Imax-elokuvateatterin avauksen yhteydessä.

Hampurissa vuonna 2002 alkunsa saanut Vapiano-ravintolaketju laajenee, ja marraskuussa sen tuoreet maut ilahduttavat myös kauppakeskus Itiksessä. Suomessa Vapiano on toiminut aiemmin vain Helsingin keskustassa.

‒ Tuomme Vapianon kauppakeskuskonseptin ensimmäisenä Suomessa Itikseen, koska siellä on ravintolallemme sopiva asiakaskunta ja hyvät tilat keskeisellä paikalla. Vapiano tulee olemaan lähellä uutta elokuvateatteria ja ravintolaan pääsee sisään kahdesta kerroksesta, toteaa Tarvo Jaansoo Vapianon taustalla olevasta Piano Groupista.

‒  Vapianossa yhdistyvät herkullisesti tuoreista raaka-aineista tehdyt a la carte -ruoka-annokset pikaruuan nopeuteen. Kauppakeskukset ovat tänä päivänä viihdekeskuksia, joihin tullaan viettämään aikaa perheiden ja kavereiden kesken. Usein lapset tekevät päätöksen ruokapaikasta, joten on tärkeää, että Vapianoon voi poiketa helposti ja sen tila on viihtyisä, jatkaa Tarvo Jaansoo Vapiano-ravintoloiden ideasta.

Tuoreiden makujen kodista annokset, vaikka mukaan

Vapiano on tunnettu tuoreista ruoka-aineista valmistetuista pastoista, pizzoista ja salaateista.

‒ Vapianoa voi luonnehtia tuoreiden makujen kodiksi, koska kokki loihtii annokset asiakkaan makutoiveet huomioiden hänen silmiensä edessä tuoreista raaka-aineista, kiteyttää Tarvo Jaansoo ravintolan ruokafilosofiaa.

‒ Itiksen asiakkaat ottavat Vapianon varmasti iloisesti vastaan, sillä ravintola sopii niin nopealle lounaalle, iltapäivän kahvitauolle tai illalliselle perheen ja ystävien kanssa. Yli 500 m2 kokoisen ravintolan ensimmäisestä kerroksesta voi ottaa annoksia mukaan töihin tai kotiin, ja ne voi tilata ennakkoon muun asioinnin lomassa, kertoo Itiksen Head of Leasing Anne Simonen.

– Toisen kerroksen ravintolasalissa pääsee seuraamaan annosten valmistumista ja voi istua iltaa vaikkapa ennen elokuviin menoa tai leffan jälkeen, Simonen vinkkaa.

Itiksen ravintolatarjontaa uudistetaan kesän ja syksyn aikana kattavasti

‒ Ravintolauudistuksemme ensimmäinen vaihe valmistuu elokuussa ja toinen vaihe vähän ennen Finnkinon Imax-elokuvateatterin avausta myöhemmin syksyllä. Elokuun uusia avauksia edustaa muun muassa Taco Bell, Anne Simonen jatkaa.

– Marraskuussa avautuvat Hanko Sushin perustajan Rolf Wirran upouusi aasialainen ravintolakonsepti sekä laatuun, makuun ja terveellisyyteen panostava Salaattiasema, summaa Simonen.

Kauppakeskus Itis
Suomen suurimpiin kauppakeskuksiin kuuluvassa Itiksessä on yli 120 myymälää, yli 50 palvelua ja kymmeniä ravintoloita sekä kahviloita. Loppuvuodesta 2018 Itiksen tarjonta täydentyy Finnkinon 9-salin elokuvateatterilla sekä uudella ravintola-alueella. Itiksessä asioi vuosittain lähes 18 miljoonaa asiakasta. Kauppakeskus Itiksen omistaa hollantilainen kiinteistösijoitusyhtiö Wereldhave N.V. www.itis.fi

Vapiano
Vapianon tarina alkoi 2002 Saksan Hampurissa, kun ensimmäinen ravintola avasi ovensa Hohe Bleichen -kadulla. Kaksi vuotta myöhemmin omistajat päättivät lähettää ravintolansa maailmanvalloitukseen muuttamalla sen franchising-ketjuksi. Tätä nykyä Vapianoja on jo yli 191. Ne toimivat 32 maassa, 5 maanosassa – ja lisää avajaisia on luvassa.