Pohjoismaiden suurin pankki Nordea ja pohjoismaiden suurin laskutuspalvelu UKKO.fi ovat ryhtyneet yhteistyöhön. Tuloksena on uudenlainen, kevytyrittäjille tarkoitettu palvelukokonaisuus, joka tukee heitä oman talouden hallinnassa. UKKO.fi:n teettämän kyselyn mukaan työt ovat korona-aikana selvästi vähentyneet 40 prosentilla kevytyrittäjistä, ja rahoitukselle on tarvetta.

Nordean ja UKKO.fi:n asiantuntemukset muodostavat yhdessä mielekkään kokonaisuuden. Nordea tarjoaa kevytyrittäjien tarpeisiin sopivia rahoituksen ja säästämisen ratkaisuja, ja UKKO.fi taas jakaa tietoa kevytyrittäjyydestä. 

”Työelämä monipuolistuu ja työn tekemisen trendit muuttuvat. Ihmiset hakevat työltä entistä enemmän merkityksellisyyttä, arvomaailman yhteensopivuutta ja joustavuutta. Kevytyrittäjyys sopii monelle unelmien testaamiseen, sillä se antaa yrittäjän keskittyä intohimoon paperitöiden ja byrokratian sijaan”, toteaa Nordean kehitysjohtaja Teemu Inha.

”Haluamme kannustaa suomalaisia yrittäjyyden polulle ja tukea heitä yrittäjyyden alkutaipaleella. UKKO.fi-palvelun kautta tarjoamme uusille kevytyrittäjille vastuullista rahoitusta järkevään hintaan sekä neuvontaa säästämiseen ja taloudenhallintaan.”

Yhteistyö on laatuaan aivan uudenlainen kevytyrittäjyyttä helpottava ratkaisu. Työmuoto kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, ja ratkaisun uskotaan tulevan tarpeeseen.

”Tämä on meille upea mahdollisuus toimia yhdessä Nordean kanssa ja saada sen kautta asiantuntevaa tukea kevytyrittäjien arkeen”, sanoo UKKO.fi:n markkinointipäällikkö Mika Lindholm.

Koronatilanne tuo monelle kevytyrittäjällekin uusia rahoitustarpeita

Kuten monilla itsensä työllistäjillä, myös kevytyrittäjillä työ- ja taloustilanne ovat toisinaan epävarmoja. Poikkeusolot ovat lisänneet epävakautta entisestään, mikä ilmenee myös UKKO.fi:n kevytyrittäjäasiakkailleen teettämästä kyselystä: vastanneista 40 prosentilla työmäärä on vähentynyt poikkeusaikana. 46 prosenttia ilmoitti rahallisen tuen itselleen tarpeelliseksi tukimuodoksi; Nordea ja UKKO.fi haluavat nyt vastata tähän tarpeeseen tarjoamalla kevytyrittäjille rahoituspalveluita.

”Useat kevytyrittäjät ovat vasta aloittaneet toimintansa, ja onkin tärkeää, että he saavat siihen tukea heti alussa”, huomauttaa Lindholm.

Palvelukokonaisuus tulee tukemaan kevytyrittäjiä paitsi näinä haastavina aikoina, myös niiden jälkeen. Kyselyn vastausten mukaan suurin osa kevytyrittäjistä uskoo, että poikkeusolot päättyvät tulevan syksyn kuluessa, ja liiketoiminta ehkä taas vilkastuu.