Matkailuauto on liikkuva lomakoti, jonka ansiosta lomalla voi herätä joka päivä eri maisemissa ilman laukkujen pakkaamista ja purkamista. Tämän päivän matkailuautojen varustetaso tarjoaa vapauden lisäksi hotellihuoneen mukavuudet – mutta pyörillä.

Mikko Käyhkö Jyväs-Caravan Oy:stä kertoo, että kulunut kevät ja kesä on tuonut paljon uusia kiinnostuneita asiakkaita harrastuksen pariin. Matkailuautojen omistajia ja vuokraajia kiehtoo erityisesti matkailuauton mahdollistama vapaus liikkua. 

– Matkailuautolla ei tarvitse suunnitella etukäteen matkareittiä, vaan auton nokan voi kääntää sinne, missä aurinko paistaa tai minne mieli tekee. Vapautta lisää, että majoitusta ei tarvitse varata etukäteen eikä laukkuja tarvitse kantaa, pakata ja purkaa kerta toisensa jälkeen, Käyhkö toteaa.

Huoleton vaihtoehto mökille tai veneelle

Monet mökkeilijät ja veneilijät ovat vaihtaneet matkailuautoon siksi, koska matkailuautoa voi käyttää ympäri vuoden.

– Osa asiakkaista on veneillyt pitkään ja nähnyt Suomen niemet ja lahdelmat. Tien päällä vaihtuvat erilaiset maisemat. Moni on myös sanonut, että matkailuautolla on mökkiä ja venettä isompi käyttöaste. Lomailu ei ole niin sääsidonnaista kuin kauempana sijaitsevalla veneellä tai mökillä, Mikko Käyhkö muistuttaa.

Tasokkailla matkailuautoilla voi kierrellä useita kuukausia Euroopassa tai viettää talven esimerkiksi Espanjan lämmössä. Nykyaikaisen matkailuauton sisätilat ovat ylellisen toimivat ja viihtyisät.

Matkailuautojen design, moottoreiden koko ja varustetaso ovat kehittyneet suurin harppauksin viimeisen kymmenen vuoden aikana. 45-vuotias Jyväs-Caravan on yksi alansa vanhimmista yrityksistä, joten siellä tiedetään hyvin, mitä asiakkaat haluavat.

– He arvostavat varsinkin hyviä säilytystiloja, toimivaa keittiötä, mukavia sänkyjä sekä ajomukavuutta, Mikko Käyhkö luettelee.

Palveluun kuuluu, että Jyväs-Caravan pyrkii huolehtimaan asiakkaasta ja ajoneuvosta kaupan jälkeenkin. 

– Se tarkoittaa sitä, että huolto ja varaosatkin löytyvät meiltä, Käyhkö sanoo. Palvelemme joustavasti myös kauempana asuvia asiakkaita. Matkailuautoa esitellään tarvittaessa asiakkaan luona ja se toimitetaan kaupan jälkeen kotiovelle saakka. 

Teksti: Eila Lokka

Jyväs-Caravan Oy

Jyväs-Caravan Oy • Myy vuosittain yli 600 matkailuajoneuvoa • Liikevaihto 20,4 miljoonaa euroa, henkilöstöä 30 • Palveluihin kuuluvat myynti, huolto, vuokraus, varaosat ja verkko- kauppa • Tuotevalikoimasta löytyy kymmenen eri matkailuajoneuvobrändiä: Adria, Bürstner, Carthago, Dethleffs, Hobby, Kabe, Morelo, Poksi, Sunlight ja Sunliving Kiinnostuitko? Soita 0400 407066 ja kysy kesän edullista rahoitustarjoustamme!

Yrityksen verkkosivut