Bataatti on uskomattoman monipuolinen raaka-aine. Siitä syntyvät niin ranskalaiset, mousset kuin nämä täytetyt bataatitkin. Bataatin kaunis väri ja luotainen makeus tekevät siitä hurmaavan osan monia eri aterioita.

VALMISTUS
1 Laita uuni lämpenemään 200 °C:seen.
2 Pese bataatit huolellisesti ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Lado bataatinpuolikkaat uuninpellille selkäpuoli alaspäin ja ripottele leikkuupinnoille hieman suolaa. Paista bataatteja uunin keskitasolla 200°:ssa noin 20 minuuttia, kunnes bataattien sisus on pehmeää.
3 Nosta bataatit uunista ja anna niiden jäähtyä hetki. Kaavi sitten bataattien sisus kulhoon varovasti niin, että saat kuorista ”kupit” täytteelle.
4 Paahda hienonnettua valkosipulia ja sipulia pannulla öljyssä, kunnes ne alkavat hieman karamellisoitua. Lisää sekaan sienet ja paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
5 Muussaa bataattien sisus ja lisää soseen sekaan sipuli-sieniseos, kurkuma, mustapippuri sekä nyhtökaura / pavut / linssit ja sekoita hyvin.
6 Lusikoi täyte bataatinkuoriin ja ripottele pinnalle hieman parmesaaniraastetta. Paista täytettyjä bataatteja uunissa vielä n. 10 minuuttia, tai kunnes parmesaani on sulanut. Koristele valmiit bataatit tuoreella korianterilla.
Lindeman’s Bin 65 Chardonnay sopii makeahkon bataatin makupariksi ja antaa kasvisaterialle raikkaan vivahteen!
AINEKSET
500 g bataattia (n. 4 keskikokoista bataattia)
suolaa
150 g herkkusieniä tai muita sieniä
2-3 valkosipulinkynttä
1 (puna)sipuli hienonnettuna
1/4 tl kurkumaa
mustapippuria
125 g nyhtökauraa tai esim. 1-2 dl kikherneitä / kidneypapuja / kypsennettyjä puy-linssejä
PÄÄLLE
1/2 dl parmesaania (vegaani versio: valitse vegaaninen kuorrutusjuusto)
tuoretta korianteria
Kiitos: