5G-verkkoa rakennetaan parhaillaan kovaa vauhtia eri puolilla Suomea. Tampereelle pystytettiin Elisan toimesta maailman ensimmäinen 5G-verkko. Kaupunkiin on nyt avattu Tampereen ensimmäinen 5G-kahvila: perinteikäs Linkosuon Café Siilinkari on valjastanut Elisan 5G-yhteyden asiakkaidensa käyttöön. Kaikki kahvilassa asioivat pääsevät vapaasti kokeilemaan, millaista 5G:tä on oikeasti käyttää.

Elisa on avannut ensimmäisenä Suomessa 5G-verkkoja useille paikkakunnille Suomessa. Tällä hetkellä verkkoja on jo 13 kaupungissa, joista Tampere oli ensimmäinen.

Elisan 5G:tä pääsee käyttämään Linkosuon Café Siilinkarissa Hämeenkadulla maksutta, joten uuden sukupolven mobiiliteknologian ominaisuuksia pääsee testaamaan helposti.

– On tärkeää, että 5G näkyy myös kaupunkilaisten arjessa, sillä verkkoa rakennetaan nimenomaan heidän ja myös kaupungeissa toimivien yritysten käyttöön. Elisan 5G kattaa tällä hetkellä koko Tampereen ydinkeskustan alueen lisäksi muun muassa Hervannan, kertoo Elisan Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen.

Linkosuon Cafe Siilinkari on tuttu kohtaamispaikka niin kaupunkilaisille kuin alueen yrittäjillekin. Monet tekevät kahvilassa etätöitä ja tapaavat tuttujaan.

– Kahvila Siilinkari täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja olemme tuonet monia asioita ensimmäisenä tamperelaisten keskuuteen. Haluamme palvella asiakkaitamme kaikin tavoin nykyaikaisemmin ja eteenpäin katsoen, ja siksi yhteistyö Elisan kanssa 5G:n ympärillä on meille luontevaa, kertoo Linkosuon Kahvila Oy:n toimitusjohtaja Timo Jänne.

5G:n ansiosta muun muassa etätyöskentely ja koko perheen samanaikainen nettisurffailu on sujuvaa

Suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa ja kulutus vain kasvaa entisestään. Tähän tarpeeseen 5G vastaa. Kymmenen kertaa 4G:tä nopeammat yhteydet ja suurempi kapasiteetti, jonka ansiosta verkko ei ruuhkaudu, ovat ehdottomia 5G:n valtteja sekä kotitalouksille että yrityksille. Entistä useampi käyttäjä voi esimerkiksi surffata netissä tai katsoa korkeakuvalaatuisia videoita samanaikaisesti.

Yritykset hyödyntävät 5G:tä muun muassa nopeiden yhteyksien takaamiseen kaikille työntekijöille, erilaisten laitteiden ja ajoneuvojen etäohjaukseen ja reaaliaikaiseen tuotannon valvontaan.

– Linkosuon Café Siilinkari on hyvä esimerkki siitä, miten yritys voi taata omille asiakkailleen mahdollisimman hyvät nettiyhteydet ja tehdä näin asiakaskokemuksesta entistä paremman, Lehtinen kertoo.