Läntisen Suomen suurin yritystapahtuma ei luota tänäkään vuonna pelkästään eksoottiseen tapahtumapaikkaan, vaikka vaihtaakin Turun Linnalta Kakolan vanhaan Lääninvankilaan. Kävijöitä houkutellaan korkeatasoisen ohjelman ja erikoisen tapahtuma-alueen lisäksi monipuolisella taideohjelmalla.

SHIFTissä taiteen ja elämysten tavoitteena on tarjota kokonaisvaltainen festivaalikokemus: “SHIFTin teema Redefining Normal tarkastelee ihmisen ja teknologian välistä yhteistä, tulevina vuosina jopa symbioottistakin kehitystä. Teemaan liittyvällä taideohjelmalla halutaan osaltaan ravistella kävijöiden vakiintuneita ajatusmalleja” sanoo SHIFTin taide- ja elämysohjelmasta vastaava Roosa Nietosvuori.

Taiteen lisäksi SHIFTin ohjelmassa on runsas valikoima musiikkia sekä esittävää taidetta. Yksi ainutlaatuisimmista musiikkielämyksistä on Turun Filharmonisen Orkesterin ja elektronista musiikkia soittavan X-rustin yhteinen improvisaatio, joka vie kuulijan kokeelliselle äänimatkalle. Festivaalihumusta voi myös välillä vetäytyä elokuvateatteriin nauttimaan lyhytelokuvista tai pysähtyä gif-jukeboxin ääreen.

SHIFTin taide- ja musiikkiohjelma on täynnä yllätyksiä, eikä milloinkaan tiedä odottaako nurkan takana vaikkapa yllättävää performanssitaidetta. “Yllättävien elämysten tarkoituksena on yhdistää kävijöitä yhteisen kokemuksen kautta – ehkä voisi sanoa jopa, että aidommalla tasolla kuin perinteisissä yritystapahtumissa. Tavoitteenamme on inspiroitunut festivaalikävijä, joka voi rennossa ympäristössä löytää uusia ja yllättäviä kontakteja vaivattomasti ja luonnollisesti.”, Nietosvuori summaa.
Nauti tilataiteesta Aurajokirannassa

Aurajokirantaan saapui perjantaina 27.4. yli kuusi metriä leveä taideinstallaatio, jonka tarkoituksena on kaupunkilaisten ilahduttamisen lisäksi herätellä ajatuksia tulevaisuudestamme ja siitä, kuinka kestävällä pohjalla kehitys on niin luonnonvarojen käytön kuin teknologisen kehityksenkin näkökulmasta.

Jokirannassa nähtävä installaatio koostuu suurista kirjaimista, ja se on tehty luonnonmukaisesti puusta. Teos toteutettiin Rasekon puuseppäopiskelijoiden toimesta käsityönä. Kirjaimet pysyvät jokirannassa Apteekkimuseon edustalla aina SHIFTin päätapahtumaan saakka, jolloin ne muuttavat tapahtuman ajaksi Lääninvankilaan.

Tulevina vuosina SHIFT tuottaa vuosittain uusia teknologian eettisyyteen kantaaottavia teoksia, yhteistyössä paikallisten taiteilijoiden kanssa.

Lisätiedot www.theshift.fi