Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tohtori Joel Meron ja professori Heikki Karjaluodon vuonna 2015 julkaistu tutkimus ”The Use of Web Analytics for Digital Marketing Performance Measurement” on valittu maailman johtavan teollisen markkinoinnin tieteellisessä lehdessä Industrial Marketing Management vuoden 2017 parhaaksi tutkimuspaperiksi. Valintakriteereissä painotettiin tutkimuksen vaikuttavuutta – Meron ja Karjaluodon tutkimus oli lehden eniten ladattu artikkeli vuonna 2017.

– Tämä on tutkimusryhmällemme merkittävä kunnianosoitus. Palkinto vahvistaa käsitystämme siitä, että digitaalisen markkinoinnin tutkimuksessa olemme aivan maailman kärkikastissa. Olemme onnistuneet rakentamaan Jyväskylään maailman mittakaavassakin merkittävän digitaalisen markkinoinnin tutkijayhteisön. Meillä on esimerkiksi Suomen ainoa digitaaliseen markkinointiin ja viestintään keskittynyt tutkimusryhmä, jossa työskentelee noin 20 tutkijaa. Olemme myös Suomen ainoa kauppakorkeakoulu, jossa on oma digitaaliseen markkinointiin ja viestintään keskittynyt koulutusohjelma: ”Digital Marketing and Corporate Communication (DMCC) kansainvälinen maisteriohjelma”. Saamme myös seuraavaksi kolmeksi vuodeksi tutkimusryhmäämme lisävahvistuksen, kun maailman johtaviin digitaalisen markkinoinnin tutkijoihin lukeutuva Marylandin yliopiston markkinoinnin professori P.K. Kannan liittyy joukkoomme osa-aikaisena professorina, toteaa markkinoinnin oppiaineen vastuuprofessori ja tutkimusryhmän johtaja Heikki Karjaluoto.

– Tutkimuksen vaikuttavuus on itselleni merkittävä asia ja siitä syystä tunnustus lämmittää erityisen paljon mieltä. Artikkelin lukijamäärä osoittaa mielestäni sen, että olemme markkinointitieteessä ajan hermolla ja kykenemme ohjaamaan tieteellistä keskustelua liiketaloudellisesti merkittäviin aihealueisiin. Tutkimusryhmämme vahvuus on se, että teemme tieteellisesti laadukasta tutkimusta, joka hyödyttää myös liike-elämän päättäjiä. Teorian ja käytännön yhdistäminen mahdollistaa tiiviin yritysyhteistyön ja myös erittäin laadukkaiden koulutusohjelmien tarjoamisen, joista DMCC toimii ”lippulaivamallina”. Uskon, että meillä on yksi maailman laadukkaimmista digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän maisteriohjelmista, tohtori Joel Mero kertoo luottavaisena.

 

Artikkeli on vapaasti luettavissa JYX-arkiston kautta: https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/47504