SHIFT Business Festival tuo yhteen 3000 kehityshenkistä liiketoiminnan suunnannäyttäjää ja teknologioiden osaajaa Suomesta ja maailmalta. Neljättä kertaa järjestettävä bisnestapahtuma tarjoaa katsauksen tulevaisuuden teknologioihin kansainvälisten ja kotimaisten tutkijoiden sekä alansa johtavien asiantuntijoiden suulla. Tänä vuonna Ruissalon tapahtumatelakalla 29.-30.8.2019 järjestettävän SHIFTin shapeshifting intelligence-kattoteemaa lähestytään tekoälyn ja kiertotalouden kautta.

Vaikuttava kaarti kansainvälisiä ja kotimaisia puhujia

Tekoälyn eettisestä kehittämisestä Turkuun puhumaan saapuva Catalina Butnaru tunnetaan City.ai:n globaalina kehitysjohtajana sekä Women in AI-verkoston lähettiläänä Lontoossa. Bathin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen apulaisprofessori Joanna Bryson puolestaan haastaa kuulijoita pohtimaan tekoälyn hyödyntämisen valtaan ja vastuuseen liittyviä kysymyksiä.

Tekoälyn syvään päähän heittäydytään Yoshua Bengion ja Peter Sarlinin yhteisessä, osin verkon yli käytävässä keskustelussa tapahtuman toisena päivänä. Bengio on tunnettu työstään MILA – Quebec Artificial Intelligence-instituutin johtajana sekä syväoppimisen ja neuroverkkojen asiantuntijana. Silo.ai:n perustajiin lukeutuva Sarlin toimii myös Hankenilla työelämäprofessorina tekoälyyn ja koneoppimiseen keskittyen.

Kiertotaloudesta ja sen yrityksille tuomista hyödyistä kuullaan muun muassa Kalle Saarinmaata, joka toimii Fortumin Recycling and Waste Solutions-yksikön johtajana. Biotalouden roolista puolestaan puhumassa ovat esimerkiksi Kemiran yritysvastuujohtaja Rasmus Valanko sekä Stora Enson kiertotaloudesta vastaava johtaja Riikka Paarma.

”SHIFT on heille, jotka haluavat tehdä liiketoimintaa älykkäämmin ja kestävämmin. Isolle teollisuudenalan toimijalle tämä voi tarkoittaa esimerkiksi yhteistyötä johtavien tutkijoiden tai uusien teknologiayritysten kanssa ja sen myötä uusien toimintamallien omaksumista. Haluamme mahdollistaa näitä kohtaamisia ja haastaa tulevaisuuden liikkeenjohtoa ja tuotekehittäjiä ajattelemaan uusilla tavoilla. Catalina Butnaru esimerkiksi esittelee konkreettisia työkaluja eettisen tekoälykehittämisen tueksi ja näistä voi jokainen yritys ottaa oppia omaan tekemiseen”, kertoo SHIFT Business Festivalin toimitusjohtaja Mari Männistö.

Kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa ohjelmaa ja merkityksellisiä kohtaamisia niin perinteisten teollisuudenalojen edustajille, kuten Meyer Turulle, Sandvikille ja Postille, sekä ketterille teknologia-alan edelläkävijöille ja startupeille, joihin lukeutuvat esimerkiksi Futurice ja Oceanvolt.

SHIFT Business Festivalin takana on voittoa tavoittelematon yhdistys Shift ry, jonka taustalla vaikuttavat yhteistyössä Turun alueen nuorkauppakamarit, Turku Science Park, Turun kauppakamari, Turun yrittäjät sekä Boost Turku. Laadukkaat puhujat ovat vain yksi osa ainutlaatuiseksi kokemukseksi suunniteltua bisnesfestivaalia. Lukuisat sivutapahtumat, taideinstallaatiot sekä esiintyvät artistit ja taitelijat virittävät Ruissalon tapahtumatelakalle rentoa ulkoilmatapahtuman henkeä.

Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelman löytää kokonaisuudessaan osoitteesta theshift.fi

SHIFT Business Festival on ainutlaatuinen kansainvälinen yritystapahtuma, joka järjestetään Turussa seuraavan kerran 29.-30.8.2019. SHIFTiin odotetaan vuosittain 3000 uuden teknologian ja perinteisten teollisuudenalojen johtajia ja vaikuttajia syventymään keskusteluun paremman tulevaisuuden rakentamisesta älykkään bisneksen ja syväteknologian keinoin.

SHIFT Business Festivalin takana on voittoa tavoittelematon yhdistys Shift ry, jonka taustalla vaikuttavat yhteistyössä Turun alueen nuorkauppakamarit, Turku Science Park, Turun kauppakamari, Turun yrittäjät sekä Boost Turku. Yhdistyksen tavoitteena on edistää älykästä liiketoimintaa, joka on sekä voittoa tuottavaa että ympäristön ja yhteiskunnan kannalta kestävää.

Lähde: News Cision