Nettikaupat ovat nykyään yksi tärkeimmistä kauppapaikoista, joista sinäkin voit ostaa kaiken tarvitsemasi. Sinun tulisi kuitenkin seurata muutamia sääntöjä, jos haluat nettishoppailun onnistuvan vaivattomasti. Erityisesti ensikertaa netin verkkokaupoissa seikkailevan kannattaa kiinnittää näihin asioihin huomiota, mutta myös verkkoshoppailun konkarit eivät koskaan voi tietää liikaa verkkokauppojen ihmeellisestä maailmasta.

Miten valitset minulle sopivan nettikaupan?

Kun teet ostoksia netissä, saatat tuntea olosi ensin hieman epävarmaksi, kauppoja on nimittäin todella paljon. Ei hätää, se on aivan normaalia. Valitessasi itsellesi sopivaa nettikauppaa on huomioon otettava monia seikkoja: luotettavuus, hinta, toimitus ja laatu. Luotettavaa nettikauppaa etsiessäsi voit joko turvautua jo tuntemaasi yritykseen tai tehdä oman pienen tutkimuksesi verkkohaun avulla. Jos nettikaupan nimi ei tuo esiin hälyttäviä tuloksia esimerkiksi Googlessa (tällä tarkoitetaan lähinnä huonoja arvosteluja tai vihaisia blogipostauksia), voit luokitella sivuston turvalliseksi.

Toimitusehdot löytyvät tarkemmin jokaisen sivuston tiedoista, kun taas laadukkaimmat sivustot myyvät yleensä tunnettuja brändejä, joista sinäkin olet varmasti kuullut. Sinun kannattaa tutustua verkkokaupan tietoihin, jos olet ensimmäistä kertaa tekemässä verkko-ostoksia. Hinta on hieman hankalampi osa-alue. Sinulle on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa: voit joko vierailla useiden verkkokauppojen sivustoilla ja käydä lävitse haluamiesi tuotteiden hinnat tai sitten voit käyttää yhtä monista hintojen vertailuun luoduista sivustoista. Yrityksiä, jotka vertailevat hintoja puolestasi, löytyy netistä lukuisia. Hyvä esimerkki on alennettuja vaatteita useiden eri verkkokauppojen valikoimista listaava Spot A Shop, joka on vieläpä suomalainen.

Muistilista netin vaatekaupoissa shoppailuun

Vaatteet ovat yksi yleisimmistä tuotteista, joita ihmiset hankkivat netistä. Myös sinun kannattaa liittyä tähän uuteen trendiin. Vaatteiden ostaminen netistä on helppoa ja yleensä myös halvempaa kuin normaaleissa vaatekaupoissa kiertely. Toisaalta vältät myös ruuhkat, eikä sinun tarvitse poistua kotisohvalta kuin postiin hakemaan uudet vaatteesi. Netin kautta ostamisessa on kuitenkin omat vaaransa, joten pidä mielessä tämän listan vinkit, kun teet ostoksia:

Palauttaminen ja vaihtaminen. Onko valitsemallasi sivustolla palautus- tai vaihto-oikeus? Koska et pääse kokeilemaan vaatteita ennen tilaamista, on palautusoikeudesta hyötyä. Voit esimerkiksi tilata useita kokoja tai värejä ja valita niistä itsellesi sopivimman sovittamisen jälkeen.

Oikean koon valinta. Jos et ole varma sinulle sopivimmasta koosta, löytyy monien verkkokauppojen sivustoilta kokotaulukko. Sinun tarvitsee vain mitata oma vartalosi mallin mukaisesti ja vertailla saamiasi lukuja sitten kokotaulukon mittoihin.

Materiaalit. Älä unohda lukea lisää vaatteen materiaaleista ennen sen tilaamista. Kuvat ovat yleensä tarkkoja, mutta materiaalin tuntu ei välttämättä välity sinulle.

Pidä silmällä alennuksia. Alennukset vaihtelevat netissä jatkuvasti, joten tartu tilaisuuteen heti kun sellaisen näet.