Veni.vidi ja vici tai ehkä sinne päin. Urheilussa taitaa mennä nopeammin, korkeammalle ja pidemmälle mutta liiketoiminnassa kyse alkaa entistä enemmän olla nopeudesta, määrästä ja tehokkuudesta.

Verkot tötterölle

Kun puhelimet tulivat mukaamme eli saimme ensimmäiset matkapuhelin sukupolvet, ei meillä ollut minkäänlaista tietoa, mitä oikeasti oli vielä tulevaisuudessa tulossa. Jos joku olisi kertonut kaikesta siitä, mitä tänä päivänä puhelimilla tehdään, sitä kertojaa olisi pidetty hulluna. Älypuhelimista on kuitenkin tullut iso ja tärkeä osa elämäämme niin yritystoiminnan kuin kenties vieläkin tärkeämmin oman vapaa-aikamme kautta ja siksi erilaiset liittymätarjoukset ovat entistä enemmän tätä päivää ja tarkasteluiden arvoisia. Markkinoilla on nimittäin erilaisia liittymäpaketteja, koska älypuhelimen käyttäjäprofiilejakin on erilaisia.

Lause verkot tötterölle tulee sekin urheilusta, mutta tässä tilanteessa se tarkoittaa älyverkkojen ottamista hyötykäyttöön eli älypuhelimen ominaisuuksien valjastamista yrityksen tarpeisiin.

Nykyaikainen älypuhelin

Yllättävän moni ei vielä tänäkään päivänä käytä puhelimesta löytyviä tai siihen asennettavia sovelluksia kuten perussovellukset sähköpostin ja kalenterin käyttöön. Sähköinen kalenteri on pidemmän päälle paljon parempi kuin se perinteinen paperinen vihkonen.

Sähköpostin lukeminen omalla älypuhelimella on kätevää ja vaikka sitten vastaisi siihen sähköpostiin vasta kotona tai toimistolla, usein jo tieto, että kaivattu posti on saapunut tuottaa mielenrauhaa.

Digikalenteri on taas siinä mielessä hyvä, että se muistuttaa tulevista tapahtumista eikä kalenterin käyttäjä ole enää riippuvainen omasta muististaan, sillä vaikka sen tapahtuman kirjoittaisi sinne vanhan aikaiseen kalenteriin, ei ole yhtään varma, että käyttäjä muistaa sinä päivänä katsoa sitä kalenteria…

Nopeus on valttia

Kun sitten ne sovellukset ovat älypuhelimessa, joka toivottavasti on sitä ikäluokkaa, että se toimii, eikä siis useita vuosia vanha. On seuraava kysymys puhelinverkon nopeus. Useimmiten verkonnopeus on riittävä, mutta jos käyttäjä liikkuu vaativammissa paikoissa, kauempana asutuskeskusksista, kannattaa varmistaa, että valittu liittymä ja valittu operattoori oikeasti toimivat niillä alueilla ja että puhelin on toimintakelpoinen eikä vain heppoinen veneen ankkuri. Turhasta ei kannata maksaa, jos liittymä ei toimi tarvitulla alueella, hankin sellainen joka toimii. Suomessa kuitenkin on periaatteessa lähes koko Suomen kattava mobiiliverkko.

Eikä vain liiketoiminnassa vaan muutenkin

Älypuhelin seuraa meitä kaikkialle – vähän liikaakin. Mutta kun se on mukana, miksei siitä ottaisi kaikkea irti ja lataisi puhelimeen sellaisia sovelluksia, jotka auttavat elämässä, tai ainakin tekevät siitä kivemman? Tarjolla on nimittäin kaikenlaisia puhelimeen asennettavia seurantajuttuja ja sovelluksia, jotka seuraavat elämääsi, syömisiä, matkustamista, liikuntaa yms ja ne myös antavat ohjeita, miten ehkä pitäisi tehdä, jotta eläisit terveellisemmin?

Kaiken tämän pohjalla, niin yksityiselämässä kuin liike-elämässä on kuitenkin se itse puhelin, jonka pitää olla juuri sellainen, mikä sopii sinulle. Sen pitää pystyä toimimaan niissä paikoissa missä liikut, vaikka ulkomailla. Siinä pitää olla tarpeeksi muistia kaikille haluamillesi sovelluksille sekä tarpeeksi hyvä kamera omille kuville tai kuvaamistarpeille. Ja itse puhelimen lisäksi, sinun tosiaan kannattaa varmistaa, etttä käyttämäsi liittymä on sopiva juuri omiin tarpeisiisi, jotta saat oikeasti mitä tarvitset, etkä maksa turhasta – varsinkin yrityksissä, joissa on useampia luureja, kannattaa aika ajoin tai ainakin kerran parissa vuodessa kilpailuttaa operaattorien liittymät.