Nets aloittaa yhteistyön suomalaisen fintech-yrityksen, Bankifyn kanssa. Kumppanuus mahdollistaa Bankifyn palveluiden toimituksen asiakkaille käyttövalmiina kokonaisuutena Netsin Open Banking -alustaa hyödyntäen. Tämä luo myös Netsin asiakkaille helpon pääsyn Bankifyn tarjoamiin erilaisiin käyttäjälähtöisiin palveluihin.


Bankify vie olemassaolevien taloussovellusten käyttäjäkokemuksen uudelle tasolle, jotta ne täyttäisivät myös diginatiivien tarpeet. Käytännössä Bankify kehittää sovelluksiin asiakaslähtöisiä toimintoja, jotka perustuvat pelillistämiseen, opettamiseen, personointiin ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. 

”Bankify on todellinen asiantuntija digitaalisten asiakkaiden alati muuttuvien tarpeiden täyttämisessä. Uskomme, että yhdistetyn palvelutarjontamme avulla voimme nopeuttaa pankkeja ja muita finanssilaitoksia digitaalisessa siirtymässä. Olemme innoissamme tästä kumppanuudesta ja sen mukanaan tuomista mahdollisuuksista”, kertoo Georg Olav Ramstad, Netsin Head of Open Banking Sales and Business Development.

Netsin Open Banking Access tarjoaa pankeille PSD2:n mukaisen pääsyn tileille yhden pisteen integraation avulla sen sijaan, että pankit joutuisivat luomaan integraation erikseen kaikille vastapuolipankeille. Netsin ratkaisun myötä myös kolmannet osapuolet voivat siis hoitaa yhteydet yhdellä kytkennällä ja keskittyä omaan osaamiseensa ja tuottamaan lisäarvoa asiakkailleen.

Nets haluaa edistää asiakkaidensa liiketoimintaa tarjoamalla tehokkaan infrastruktuurin avoimiin rajapintoihin perustuville palveluille. Netsin NAAS-alusta tarjoaa mm. pääsyn pankkitileille maksutoimeksiantojen tekemiseksi ja tilitietojen noutamiseksi yhden standardirajapinnan kautta.

 
Rakennuspalikat tulevaisuuden taloussovelluksille

Bankify on tähän mennessä lanseerannut kahdeksan palvelua mm. säästämiseen, maksujen jakamiseen, ryhmien taloudenhallintaan ja laskujen sekä kuittien skannaukseen liittyen. Lisäksi Bankify kehittää jatkuvasti uusia palveluita, joilla se vastaa diginatiivien tarpeisiin.

“Netsin Open Banking Access mahdollistaa asiakkaille palveluidemme liittämisen yhdellä integraatiolla ja pääsyn kaikkiin pankkeihin Pohjoismaissa. Tämä tekee palveluistamme entistäkin houkuttelevampia sillä niiden käyttöönotto on nopeaa ja kustannustehokasta asiakkaille”, toteaa Antti Tarakkamäki, toinen Bankifyn perustajista.


Bankify on viimeisen kahden vuoden aikana tehnyt laajaa käyttäjätutkimusta ympäri maailman milleniaalien ja Z-sukupolven edustajien tarpeista ja toiveista. Nämä ryhmät vaativat pankkipalveluiltaan henkilökohtaisia, personoituja ja osallistavia ominaisuuksia, joihin Bankify on erikoistunut.