Yrityslahjakategoriaa dominoivat enemmän tai vähemmän tarpeelliset käyttöesineet, kuten firman logolla varustettu matkalaturi, juomapullo tai sytytin. Alan toimijoiden valikoimista löytyy satoja ellei tuhansia tuotteita aina avaimenperistä paistinpannuihin. Pahimmassa tapauksessa nämä jäävät pyörimään lahjan vastaanottajan nurkkiin ja päätyvät kaatopaikalle. Metsämood on Suomen ensimmäinen B2B-metsäelämyskonsepti, jonka mullistaa yrityslahjakategorian.

Mitä jos saisitkin yhteistyökumppaniltasi lahjaksi tavaran sijaan villiyrttimarjateetä ja puolukkahunajaa, retkiruokasetin tai elämysretken metsään? Uusi B2B-metsäelämyskonsepti Metsämood tarjoaa vaihtoehdon perinteisille yrityslahjoille tuomalla suomalaisen metsän keskiöön. Metsämoodin avulla yritykset voivat antaa lahjana metsään liittyviä hyvinvointituotteita, -tiloja ja -palveluita. 

”Maailma hukkuu tavaraan. Mielestäni jokaisen tuotteen takana täytyy olla tarve, ajatus, syy, sielu ja sydän. Lisäksi olen henkilökohtaisesti saanut kokea, kuinka mahtava rauhoittava voima suomalaisella metsällä voi olla. Siksi olen halunnut tuoda metsän rauhaa lähemmäksi työelämää, osaksi ihmisten hyvinvointia”, kertoo Metsämoodin perustaja Carita Peltonen.

Ajatus lähti omasta metsästä    

Vuonna 2018 Metsämoodin perustaja Carita Peltonen sai työuupumuksen keskellä valtavasti voimaa kotinsa lähimetsästä. Tästä lähti idea Metsä Skogen -nimiseen yritykseen, joka avasi lippulaivamyymälänsä Mannerheimintielle loppuvuodesta 2019. Tarkoituksena oli luoda moniaistillinen tila, jossa asiakkaat pääsevät kokemaan metsän rentouttavat vaikutukset keskellä kaupunkia. Konseptille löytyi kiinnostusta myös Japanista asti, ja tarkoitus olikin lähteä pian laajentamaan sitä Aasian markkinoille.

Pandemia vei kuitenkin kuluttajavirrat pois Helsingin keskustasta ja liike oli suljettava. Tämän myötä Peltonen haki Metsä Skogenin konkurssiin ja päätti kääntyä yritysmyynnin puolelle. Nyt lokakuussa 2021 Peltonen lanseeraa yrityslahjoihin, -palveluihin ja -tiloihin erikoistuneen uuden yrityksen Metsämoodin jatkamaan Metsä Skogenin hyvin startannutta tarinaa yhdessä pääomasijoittaja Katariina Laakkosen ja pitkäaikaisen tiimiparinsa Riikka Hakalan kanssa.

Yritysasiakkaille tarjolla elämyksellisiä tuotteita sekä palveluita

Metsämood pyrkii löytämään yhteistyökumppaneiksi yrityksiä, jotka haluavat olla vastuullisuuden edelläkävijöitä ja panostaa henkilöstön, asiakkaan sekä ympäristön hyvinvointiin. Se tarjoaa yrityksen työntekijöille, asiakkaille sekä sidosryhmille hyvinvointituotteita ja -palveluita sekä uniikin muistijäljen jättäviä metsäelämyksiä.

Yksi Metsämoodin konsepteista on metsälataamo: hyvinvointia edistävä, yrityksen tiloihin rakennettava metsämoduulitila, joka tarjoaa rauhoittavan ja virkistävän ympäristön työntekijöille tai asiakkaille.

Tähän mennessä Metsämood on solminut sopimukset Suomalaisen kirjakaupan, Manna & CO:n sekä Partioaitan kanssa. Lisäksi Metsämood suojelee suomalaisia ikimetsiä yhteistyöllä Luonnonperintösäätiön kanssa.

”Metsämood löytää ja luo vastuullisia ratkaisuja empatian, avoimuuden ja merkityksellisyyden kautta. Metsämood tähtää orgaaniseen kasvuun, ja tavoitteenani on haastaa laaja joukko yrityksiä kokeilemaan uudenlaisten kokemusten tarjoamista iänikuisten tavaralahjojen sijasta”, summaa Peltonen.