Kuntun Lähiliha on toiminut Lohjalla vuodesta 1996 teurastaen sikoja, nautoja ja lampaita sekä viime vuosina myös jatkojalostaen erilaisia liharuokia.
– Nyt on aika etsiä uusi jatkaja tilalle ja tässä olisi uudelle yritykselle tai yrittäjäpariskunnalle valmis pohja lähteä kehittämään eteenpäin, kertoo Erkki Kunttu,
Kuntun Lähilihaan kuuluvat noin 180 asuinrakennus, 160 myymälähalli sekä rantapalstaHormajärven rannalla yhteensä noin 6700 . Myymätilassa on luonnollisesti mahdollista jatkaa lihatilan perinteitä teurastuksen ja lihajalosteiden parissa, mutta hallista voi tehdä vaikka catering-yrityksen keittiön tai muuttaa käyttötarkoitusta täysin toiseksi.

Jalostamalla tulosta

– Lihajalosteita, joissa ei ole lisäaineita kysytään koko ajan ja menekkiä olisi. Tässä on oiva mahdollisuus pariskunnalle, jolla on taustaa elintarvikealasta tai lihateollisuudesta, mutta voihan sitä tulla aivan eri alalta, kertoo Erkki.
Erkki auttaa ja opastaa kyllä uuden yrittäjän vauhtiin, mutta kertoo samalla, että hän näkee varsinkin lihan jatkojalostuksessa tulevaisuuden.
– Jos on yrittäjähenkinen ja valmis kehittämään uusia tuotteita, on lihatilalla tulevaisuus. Esimerkiksi meidän valmistamamme lihahyytelöt ja keitot menivät kuin kuumille kiville ja tottakai jouluaikaan joulukinkkuja meni satoja, kertoo Erkki.
– Jos lihatilaa haluaa jatkaa on hyvä olla myyntihenkinen ja omata tietoa lihasta sekä neuvottelutaitoja ostoissa.
Pienet tilateurastamot ovat Suomessa vähentyneet, mutta Kuntun tila rakennukset mahdollistavat tilojen monikäytön ja vaikka parinkin eri yrittäjän yhteistoiminnan.
– Jos uusi yrittäjä jaksaa ja viitsii, on uudet paikalliset lihatuotteet varmaan saatavissa myös lähimarketteihin.

Uudet ajatukset

Tähän asti Kuntun Lähilihan palvelutiskin valikoima on koostunut sian-, naudan- ja karitsanlihasta. Tarjolla on ollut tuoretta pakkaamatonta lihaa sekä paljon lihajalosteita. Lihajalosteina löytyi mm. palvilihaa, makkaroita sekä omalla reseptillä valmistettua lihahyytelöä eli aladobia.
Tilalla on itse leikattu eläimen lihat, joka takaa lihan tuoreuden sekä mahdollistaa erikoistuotteiden tarjoamisen.
– Olen valmis auttamaan uusia yrittäjiä parhaani mukaan, mikäli he jatkavat tiloissa lihan parissa, kertoo Erkki, joka alunperin perusti myymälän oman sikalan ja nautakarjan lihojen myyntiä ajatellen.

Paloniementie 61, 08450 Lohja
puh. 019-339 271, 040-7553179

www.kuntunlahiliha.fi