KKV:n telemarkkina-tutkimus on ensimmäinen Suomessa julkaistu selvitys yksityishenkilöiden tekemän kilpailuttamisen yleisyydestä ja sen vaikutuksista eri kuluttajaryhmissä. Suomalaiset kilpailuttavat liittymiään aktiivisesti, mutta tutkimus osoittaa, että vaihtelua iän ja tulotason mukaan on jonkin verran.

KKV:n tutkijat halusivat selvittää, kuinka kannattavaa kilpailuttaminen on, ja kuinka paljon kilpailuttamatta jättäminen vaikuttaa kuluttajien liittymien hintoihin.

Meillä on vahvaa näyttöä siitä, että kilpailuttaminen hyödyttää Suomen puhelinliittymämarkkinoilla myös passiivisia asiakkaita. Kuluttajat säästävät rahaa kilpailuttamalla hyödykkeitä, mutta kilpailuttamisen yleisyys laskee myös keskihintoja ja hyödyttää näin kaikkia kuluttajia. Vastaavaa analyysiä on syytä jatkaa muistakin markkinoista, toteaa tutkimusohjaaja Jan Jääskeläinen.

Nuoret kilpailuttavat ahkerimmin

Empiirisessä kirjallisuudessa on esitetty, että pienituloisemmat kilpailuttavat palveluitaan vähemmän kuin keskituloiset ja päätyvät siten maksamaan enemmän.

KKV:n tutkimuksessa tarkastellaan sosioekonomisten tekijöiden ja kilpailutusaktiivisuuden yhteyttä. Nuoret kilpailuttavat liittymiään enemmän kuin vanhemmat kuluttajat. Pieni- ja suurituloiset kuluttajat kilpailuttavat liittymiä vähemmän kuin keskituloiset.

Asiakkaat, jotka kilpailuttavat liittymänsä vuosittain tai useammin, maksavat siitä Suomessa keskimäärin 1,34 euroa kuukaudessa vähemmän. Kilpailuttamisesta saa pääsääntöisesti sitä enemmän säästöä mitä kalliimpaa liittymää kilpailuttaa. Kilpailuttamisen seurauksena voi saada myös nykyisen palveluntarjoajan tarjoamaan parempaa tarjousta.

Kilpailuttamisen pitäisi olla kuluttajille helppoa ja vaivatonta. Puhelinoperaattorien käytännöt eivät vaan aina tue tätä, kun edullisimman hinnan saa usein vasta numeronsiirtoprosessin käynnistämisellä, sanoo kuluttaja-asiamies Katri Väänänen.

Telemarkkinoilla kilpailuttamisella kymmenien vuosien historia

Suomessa valtion omistama kaukoverkkomonopoli lakkautettiin ja kaukopuhelut vapautettiin kilpailulle vuonna 1994. Kuluttajakäyttäytymisen ja kilpailutuksen tutkimus on luontevaa aloittaa telemarkkinasta, koska kilpailuttamisella on siellä lähes kolmenkymmenen vuoden historia.

KKV:n tutkimuksessa esiin tulleet erot eri ikä- ja tuloryhmien kilpailutusaktiivisuudessa voidaan todennäköisesti yleistää koskemaan myös muita vastaavia sopimusmarkkinoita, kuten vakuutus- ja sähkösopimuksia. Sen sijaan tulokset kilpailuttamisen hyödyistä tai yleisyydestä eivät ole yleistettävissä, koska kilpailuttamisen yleisyys todennäköisesti vaihtelee eri markkinoiden välillä.

KKV:n tutkimusraportti:
Kilpailuttamiskäyttäytyminen yksityisasiakkaiden mobiililiittymämarkkinoilla (Tutkimusraportteja 4/2023)

Oman puhelinliittymän vertailu – mitä pitää huomioida

Tarpeiden kartoitus

Ennen puhelinliittymän vertailua on tärkeää selvittää omat tarpeet ja käyttöprofiili. Kuinka paljon puhut puhelimessa? Lähetätkö paljon tekstiviestejä? Kuinka paljon käytät mobiilidataa? Onko tarvetta kansainvälisille puheluille tai roamingille? Kaikki nämä tekijät vaikuttavat siihen, mikä liittymä on paras juuri sinulle.

Hinta

Hinta on usein merkittävä tekijä puhelinliittymää valittaessa. Vertailussa on hyvä huomioida sekä liittymän kuukausimaksu että mahdolliset lisäkustannukset. Huomioi myös, että edullisimmat liittymät eivät välttämättä sisällä kaikkia tarvitsemiasi ominaisuuksia tai palveluita.

Mobiilidatan määrä ja nopeus

Nykyajan älypuhelimissa mobiilidata on yksi tärkeimmistä tekijöistä. Tarvitsetko rajatonta dataa vai riittääkö tietty määrä kuukaudessa? Mobiilidatan nopeus voi myös vaihdella eri liittymissä. Jos käytät puhelinta paljon videoiden katseluun tai suurten tiedostojen lataamiseen, kannattaa valita liittymä, joka tarjoaa tarpeeksi nopean datayhteyden.

Puhelu- ja tekstiviestipaketit

Jos puhut paljon puhelimessa tai lähetät paljon tekstiviestejä, tarkista liittymän sisältämät puhelu- ja viestipaketit. Joissakin liittymissä puhelut ja viestit sisältyvät kuukausimaksuun, toisissa niistä veloitetaan erikseen.

Verkon kattavuus ja laatu

Verkon kattavuus ja laatu vaikuttavat merkittävästi puhelimen käyttökokemukseen. Valitse liittymä, jonka verkko toimii hyvin omalla asuinalueellasi ja muissa paikoissa, joissa käytät puhelinta usein. Voit tarkistaa operaattorin verkon kattavuuden heidän verkkosivuiltaan.

Lisäpalvelut

Joissakin liittymissä on mukana lisäpalveluita, kuten musiikki- tai videopalveluiden käyttöoikeus, turvapaketti tai vaikkapa liittymän käyttö ulkomailla ilman lisämaksua. Mieti, tarvitsetko tällaisia palveluita ja ovatko ne sinulle lisäarvoa tuottavia.

Asiakaspalvelu

Hyvä asiakaspalvelu voi olla tärkeä tekijä, jos sinulla on ongelmia liittymäsi kanssa. Tarkista, miten voit ottaa yhteyttä operaattorin asiakaspalveluun ja millaisia kokemuksia muilla asiakkailla on heidän palvelustaan.

Muista, että puhelinliittymän valinnassa tärkeintä on, että se vastaa omia tarpeitasi ja sopii budjettiisi. Vertaile eri vaihtoehtoja huolellisesti ja tee harkittu päätös.