Onko joku yksinyrittäjä yllättänyt sinut poikkeuksellisen hyvällä palvelulla tai isolla valikoimalla? Tai joku suurempi yritys vakuuttanut vaikuttavuudellaan? Ilmianna yritykset kilpailemaan vuoden tärkeimmistä yrittäjäpalkinnoista!

– Suomessa on yli 280 000 yritystä, ja niistä 60 prosenttia on yksinyrittäjien yrityksiä. Näin suurista joukoista ei ole helppo valita palkittavia, joten pyydämme apua: kuka tahansa voi ehdottaa meille hyviä yrityksiä palkittaviksi, järjestöjohtaja Hanna Hietala Suomen Yrittäjistä kertoo.

Yksinyrittäjäpalkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta. Suomessa toimivista yrittäjistä noin 60 prosenttia yrittää yksin. Suomen Yrittäjien jäsenistä yksinyrittäjiä on 58 prosenttia.
Viime vuonna Vuoden yksinyrittäjiksi valittiin Jaakko Marin Pääkaupunkiseudulta ja Linda Saukko-Rauta Keski-Suomesta.

Suomen Yrittäjät on jakanut Valtakunnallisia yrittäjäpalkintoja yhdessä Fennian kanssa jo vuodesta 1968. Palkinnolla korostetaan oma-aloitteisten ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltautuvien yrittäjien merkitystä koko talouselämälle ja nostetaan yksityisen yrittäjyyden arvostusta. Vuoden 2019 Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot saivat HT Laser Oy Keski-Suomesta, Merima Oy Helsingistä, Rukakeskus Oy Koillismaalta ja Tapojärvi Oy Lapista.

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto ja Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaetaan Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Jyväskylässä lokakuussa.

Ketä voi ehdottaa?

Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon kriteerit:

– yrittäjä on toiminut päätoimisesti yksinyrittäjänä vähintään viisi (5) vuotta

– yrityksen toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa

– yrittäjä on toiminut esimerkillisesti ja hänen esimerkistään voivat muutkin oppia

– yksinyrittäjän toimintatapa tai liikeidea on alallaan omaperäinen ja innovatiivinen

– yritys on yrittäjäjärjestön jäsen.

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon kriteerit:

– yrityksellä on omaperäinen toiminta-ajatus tai tuoteidea

– yrityksen toimintaa, palvelua tai tuotteita kehitetään jatkuvasti

– yritys on kasvu-uralla

– yritys on toiminnallisesta ja taloudellisesti uusiutumiskykyinen myös kansainvälisessä kilpailussa

– yritys on merkittävä omalla toiminta- ja markkina-alueellaan

– yrityksen tuotanto ja henkilöstöhallinto vastaa ajan henkeä ja yhteiskunnan asettamia tavoitteita

– yrityksen toiminta on vakiintunutta

Näin valinta etenee

Ilmiantoja Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon ja valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon voittajiksi voi tehdä 2.–27.3.2020 osoitteessa https://www.yrittajat.fi/ehdota-vuoden-yrittajaa.

Suomen Yrittäjät toimittaa ehdotukset 20 aluejärjestölleen. Ne valitsevat omilta alueiltaan ehdokkaat voittajiksi. Palkittavat valitsee Yrittäjäpalkintolautakunta, jossa on edustaja Suomen Yrittäjistä, Fenniasta, Suomalaisen Työn Liitosta ja Yksityisyrittäjäin säätiöstä.