Lauantaina 30.9. järjestettiin Taekwondon liigakilpailut Eurassa. Kilpailuun osallistui yli165 kilpailijaa eri puolilta Suomea. Kilpailuun osallistui myös Lohjalaisen Mudo ry:n kilpailijoita, jotka toivat tuliaisin kaksi kultaa ja yhden hopean.

Rankingkilpailuissa miehet alle 63kg sarjassa nähtiin todella hieno suoritus. Kesällä 18-vuotta täyttänyt Ehsanulla Ahmadi otti kultaa. Finaalikierroksen ottelussa tuli vastaan Ari Karjalainen Ikaalisten Taekwondoseurasta. Finaalikierroksen ottelu, jossa normaalisti otellaan 3×2 minuutin erät, keskeytettiin ensimmäisen erän jälkeen tuomarin päätöksellä. Tuossa vaiheessa pisteet olivat jo 29 – 0 Ehsanullahin hyväksi.

Ehsanulla on juniorina harjoitellut 2 vuotta taekwondoa syntymämaassaan Afganistanissa. Nyt hän on asunut 2 vuotta Suomessa ja jatkanut lajin harjoittelemista täällä vieraillen useamman seuran harjoituksissa. Tänä vuonna hän tuli mukaan Mudo ry jäseneksi.

Kilpailu meni hyvin ja vähän yllätti minut, kun ottelu keskeytettiin. Kun näin pisteet, niin yllätyin itsekin isosta pistemäärästä. Haluan harjoitella kovin ja tulla hyväksi Taekwondon ottelussa. Mudossa minulla on hyvä mahdollisuus harjoitella, kun siellä on hyvät valmentajat ja harjoituskavereita. Meillä on hauskaa ja hiki harjoituksissa. Tänä vuonna on vielä muutama kilpailu ja haluan myös niissä päästä kilpailemaan. ” Kertoo Ehsanulla.

Keni Suomalainen, 15v, otteli kultaa alle 73 kg 15-17-vuotiaat juniori pojat harrastajasarjassa. Keni on aikaisemmin kilpaillut paljon liikesarjoissa, ja ottelu on jäänyt vähemmälle harjoittelulKuvassa Keni Suomalainen finaalissa.

Viimeisen vuoden olen keskittynyt enemmän ottelun harjoittelemiseen. Olen harrastanut Taekwondoa lähes 10 vuotta, joten minulla on ollut hyvä tekninen pohja. Ottelu on kuitenkin hyvin erilaista kilpailuissa kuin perus taekwondon harjoittelu ja liikesarjakilpailuihin harjoitteleminen. Tämä oli ensimmäinen virallinen ottelukilpailu, johon osallistuin, ja oli ihan 5/5 kokemus. Täysin vieraan vastustajat täynnä yllätyksiä. Olin aivan poikki ottelujen jälkeen, mutta hyvä mieli.

Ensimmäinen ottelu meni tiukasti 4 – 1 voittoon kun vastustajana oli Ikaalisten Taekwondon Adar Marangot. Kun huomioidaan että yksi osuma vartaloon voi tuoda 2-3 pistettä tai pääosuma 3-4 pistettä. Ottelu voi siis pienellä piste-erolla ratketa yhdestä osumasta. Finaalissa Keni sai vastaansa Malmin Taekwondon Topias Variksen, ja voitti ottelun varmasti pistein 10 – 1.

Finaaliottelussa Keni sai hienosti muutettua ottelutyyliään vastustajan toimintatapaan, ja se toi voiton. Vaikka vastassa oli tässä sarjassa kova vastustaja, niin tuo muuntautumiskyky ratkaisi voiton.” kertoo Mudon otteluvalmentaja Jari Seppälä, joka oli tyytyväinen niin Kenin, kuin muidenkin kilpailijoiden suorituksiin.

”Tuossa on myös yksi syy, miksi Taekwondossa ottelun aikaisesti valmentajalla on iso rooli myös ottelun kulussa. Ottelualueen reunalla istuu aina ottelijan valmentaja, joka antaa ohjeita ottelijalle koko ottelun ajan.” kertoo Mudon pääopettaja Vesa Suomalainen.

Leevi Lindfors otteli hopeaa yli 73 kg sarjassa. Leevi on vasta 16-vuotis ja oikea sarja olisi ollut juniori pojat. Mutta koska sinne ei löytynyt vastustajia, niin Leevi siirtyi aikuisten sarjaan. Ensimmäinen ottelu oli Mudo Espoon TKD Academyn Lauri Fellmania vastaa ja se päättyi 4-  4. Koska meillä ei ole tasapeliä niin mentiin Golden points kierrokselle, eli ensimmäisenä pisteen saanut voittaa, ja Leevi ottikin voiton pistein 7 – 4. Viimeisessä ottelussa Leevi sai vastaansa kokeneen Kari-Matti Lehti Espoo Hwarang, joka oli myös yli 25 kg painavampi. Tuon ottelun Leevi hävisi ja jäi koko sarjan toiseksi.

”Lauri oli vaikea vastustaja, ja minulla ei ollut tarkkaa käsitystä pistetilanteesta. Koitin keskittyä 100% vastustajaan. Jatkoajalla oli tiukkaa, mutta onnistuin yhden pääkontaktin saamaan ja siitä tuli 3 pistettä. Näin voitin Laten 7 – 4. Nämä olivat minulle ensimmäiset isot ottelukilpailut ja kokemuksena aivan mahtavaa. Iso kiitos valmentajille ja seurakavereille, tästä on hyvä jatkaa.” Kertoo Leevi.

Tämä oli kokonaisuudessaan hieno saavutus seuramme harrastajien näyttöjen kautta. Olemme paljon kehittäneet toimintaamme siihen suuntaan, että voisimme tarjota perusharrastajille monopuolista Taekwondon harjoittelua liikunnan elementein. Niille jotka haluavat kilpailla, luodaan myös mahdollisuuksia siihen myös valmennuksen menetelmin. Seuramme nuorimmat harrastajat ovat juuri 5-vuotta täyttäneitä ja iäkkäämmät yli 50-vuotiaita. Taekwondo sopii kaikenikäisille, halusi sitten vain mukavan harrastuksen tai jopa kilpaurheilijaksi tavoitella.” Kertoo Vesa.

Kuvassa Leevi ja Keni

Lisätietoja

Vesa Suomalainen,

MUDO ry pääopettaja

mudo.lohja@gmail.com

 

MUDO ry

= = = found us = = contact us = = found us = = contact us = = =

MUDO ry    www.mudo.fi

SÄHKÖPOSTI   mudo.lohja@gmail.com

FACEBOOK   https://www.facebook.com/MUDOLohja