Oletko sinä kumpi näistä jouluihmisistä: et voisi olla enempää kiinnostunut koko asiasta, ja haet lahjat viime minuuteilla. Vai oletko täysin jouluihminen ja alat suunnittelut jo hyvissä ajoin syksyllä. Valmistelet joulua koko syksyn ajan saadaksesi sitten varsinaisena jouluaikana nauttia rauhassa itse joulusta?
Tänäkin jouluna joululahjoja tullaa myymään miljoonilla euroilla. Mutta mitä sitten sinne kääreisiin ostetaan? Nykyaikana ei ole mitenkään erikoista, että mies ostaa rakkaalleen esimerkiksi seksilelun, ja siksi dildot ovatkin yksi aikuislahjojen suosikeista. On nykyaikaa huomioida oma rakas myös jouluna, ja avoimesti ostaa hänelle lahjaksi jotain sellaista, mitä kenties itse ei olisi omassa lapsuudessaan koskaan nähnyt – varsinkaan joululahjoissa.

Samalla kauppa ja tilaukset ovat siirtyneet entistä enemmän nettiin ja heinäkuussa julkaistun verkkokauppabarometrin mukaan tässä kaupassa pärjäävät ne, jotka osaavat tehdä oikeita asioita.
Ne, jotka osanneet tarjota jotain uutta ja asiakkaisiin vetoavaa, korjaavat pysyvät hyödyt. Yhteiskunnan hiljalleen auetessa ja kuluttamisen osin palatessa kivijalkaan, ensiluokkainen digitaalinen ostokokemus tulee olemaan ratkaisevaa asiakaslojaalisuudelle verkkokaupassa. Myös kiihtynyt globaali kilpailu korostaa tarvetta kehittää verkkokauppaa asiointikokemus edellä tarjoamalla mm. nopeita toimituksia, kuluttajakeskeisiä ratkaisuja ja maksutapoja ja tietysti avuliasta asiakaspalvelua asiakkaan omalla kielellä, kertoo Klarnan maajohtaja Jacob Segercrantz.
Uusia joulutuotteita tällekin joululle
Viime vuoosien jouluille ominaista on ollut myös erilaisten ruokakulttuurien yhdistäminen rohkeasti joulupöydissä. Tähän ovat tuoneet omia tuotteitaan myös isot ruokatalot puolivalmisteiden ja omien reseptien kanssa, mutta myös entisestään avautua ja pienenevä maailmalle mahdollistaa sen. Tietoa on entistä enemmän tarjolla, ja television suoratoisto tarjoaa uusia ideoita liukuhihnalta.
Esimerkiksi monien vielä muistama Fazerin vanhin edelleen myynnissä oleva tuote yli 125-vuotias Fazer Pihlaja on vieläkin monien suosikki. Kettukarkkinakin tunnettua Pihlajamarmeladia voi maistaa myös Jaffa Pihlaja –keksien täytteessä ja Fazer Leipomoiden kausiuutuudessa, Fazer Pihlaja tähtitortussa. Fazerille suomalaisena, liki 130-vuotiaana perheyrityksenä on tärkeää panostaa houkutteleviin makuelämyksiin sekä tuottaa ympärillämme oleville ihmisille ilon hetkiä ja hyvinvointia.
Joululahjoista, jouluresepteistä ja joulutavoista voit käydä keskustelemassa muiden jouluihmisten kanssa jouluntaikaa.com sivustolla.
Joululahjojen arvo rahassa vai ajatuksessa
Viime jouluna joululahjoissa oli usein mukana tekniikkaa, kuten älypuhelimia. Viime jouluna puhelimista varsinkin keskihintaiset älypuhelimet löysivät tiensä lahjapaketteihin, mutta moni päätyi myös tekemään omia lahjojaan. Tänäkin vuonna on paljon ollut puhetta vastuullisesta kuluttamisesta ja sitä kautta tavaran kierrättämisestä ja itse tekemisestä, miten tämä kaikki näkyy joulussa ja joulumyynnissä, sen näyttää aika.
Eri kaupungeissa ja kunnissa on kuitenkin kerhoja ja yhdistyksiä, jotka järjestävät erilaisia tee-se-itse kerhoja, joissa oppii tekemään asioita omin kätösin, ja nämä kerhot ovatkin nostattaneet suosiotaan viime vuosina, nimenomaa vastuullisen kuluttamisen ajatuksen kautta.
Joulupukki ja sen merkitys
Nykyaikana kun lapset oppivat käyttämään digitaalisia alustoja jopa ennen koulua, joulupukin tarunhohtoisuus on vaarassa. Siksi Rovaniemellä oleva joulupukin paja on jo vuosia tehnyt oman digitaalisen lähetyksensä joulun alla joulupukin lähdöstä lahjoja jakamaan, ja tarina joulupukista elää edelleen. Rovaniemi on Joulupukin virallinen kotikaupunki ja itseasiassa Joulupukki on tavattavissa vuoden jokaisen päivänä Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä, kahdeksan kilometriä Rovaniemen keskustasta pohjoiseen.
Tulevaisuuden joulu
Vaikka kulttuurimme ja joulumme on alati muuttuva kokonaisuus, kuuluu jouluun yhdessä olo ja toisten muistaminen. Jos haluamme tehdä sen jakamalla lahjoja ja syömällä yhdessä hyvin, ei siinä ole mitään väärää.
Joulurauha on perinne, joka on tullut meiltä keskiajalla Ruotsista ja oli alunperin kuninkaanrauha. Se tarkoittaa 20 päivää joulun aikana ja Suomessa se näkyy yhä esimerkiksi Turun joka vuosittaisesssa joulurauhan julistuksessa, josta se onannettu joka vuosi aina 1300-luvulta lähtien.
Miten sitten alati lisääntyvä digitaalisuus muuttaa perheiden yhteisiä hetkiä on tulevien vuosien asia, mutta vielä tähän asti, on joulu ollut yksi niistä vuoden kohokohdista kun perheet kokoontuvat yhteen viettämään yhteistä aikaa – toiset rauhassa, toiset juhlien.