Suomalainen Invesdor Oy ja itävaltalais-saksalainen Finnest GmbH ovat julkistaneet tänään aikomuksensa yhdistyä. Invesdorin yhtiökokous päättää yhdistymisestä 4.4.2019. Invesdor Group tuo yhteen pohjoismaisen johtavan digitaalisen pääomarahoituksen keräämiseen tarkoitetun Invesdor-alustan sekä saksankielisten markkinoiden johtavan keskisuurten yritysten rahoitusyhtiön Finnestin.

“Yhdessä luomme Euroopan ensimmäisen digitaalisen rahoitus- ja sijoitusalustan kaiken kokoisille yrityksille elinkaaren vaiheesta riippumatta. Tarjoamme ennätyksellisen määrän työkaluja rahoituksen hakemiseen sekä startupeille että suurille korporaatioille. OIemme myös sijoitusalusta yksityisille ja institutionaalisille sijoittajille”, Invesdorin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä kertoo.

Konsernin palvelut kattavat niin osakesijoitukset, bondit, pörssilistautumiset, syndikoidut lainat, välirahoituksen, joukkovelkakirjat ja muut rahoitustyökalut. Rahoitusvolyymit vaihtelevat 250 000 eurosta 25 miljoonaan. Viimeisten vuosien aikana yritysten alustojen kautta kerrytetyt yhteenlasketut investoinnit ovat tuplaantuneet joka vuosi ollen tällä hetkellä yhteensä yli 130 miljoonaa euroa.

Suomen Finanssivalvonnan Invesdorille jo huhtikuussa 2015 myöntämä sijoituspalveluyhtiön toimilupa tekee yrityksestä ensimmäisen MiFID-perusteisen luvan omaavan rahoitus- ja sijoitusalustan. Toimiluvan ansiosta yhtiöllä on lupa toimia 28 Euroopan maassa. Invesdor Groupilla on laaja asiakaskunta ja yli 50 000 rekisteröitynyttä käyttäjää yli 150 maassa.

”Rahoitusala on siirtymässä digitaalisiin ympäristöihin, ja me koemme, että menestyvät eurooppalaiset yritykset tarvitsevat digitaalisia vaihtoehtoja olemassa oleville finanssiratkaisuilleen. FinTech-markkinan konsolidoitumiskisa on käynnistynyt, ja uskomme, että uudella yhtiöllä on kaikki mitä tarvitaan kisan johtamiseen”, sanoo pääomasijoitusyhtiö Speedinvest F:n partneri Stefan Klestil.

Wieniläinen Speedinvest F on yksi suurimmista FinTech-alan sijoittajista Euroopassa ja yhdessä helsinkiläisen Nasdaq-listatun johtavan varainhoitoyrityksen Taaleri Oyj:n ja globaalin pääomasijoittajan Maxfield Capitalin kanssa Invesdorin osakkeenomistaja.

Fuusion myötä pohjoismaiset sijoittajat voivat osallistua menestyvien keskisuurten yritysten ja korporaatioiden rahoittamiseen saksankielisillä markkinoilla. Samalla Pohjoismaiden ulkopuolisille sijoittajille avautuvat uudet mahdollisuudet sijoittaa pohjoismaisten kasvuyritysten menestystarinoihin.

Tämän lisäksi Invesdor Group tekee yhteistyötä finanssialan palveluntarjoajien, kuten pankkien kanssa. Yhteistyökumppanit hyötyvät muun muassa konsernin Platform-as-a-Service (PaaS) ja Software-as-a-Service (SaaS) työkalujen tarjoamista mahdollisuuksista oman liiketoimintansa digitalisoinnissa. Invesdor Group tarjoaa yhteistyökumppaneidensa käyttöön huippuluokan ohjelmiston lainojen, pääomarahoituksien ja velkakirjojen hallintaan.

”Teemme läheistä yhteistyötä markkinoiden johtavien pankkien, kuten Nordean ja Raiffeisen Bank Internationalin kanssa,” Lasse Mäkelä kertoo.

Yhdistymisen jälkeen Invesdor Group työllistää lähes 40 rahoitus- ja teknologia-alan ammattilaista useista eri maista. Molemmilla brändeillä on vakaa asema omalla markkinallaan, joten uusi yhtiö toimii edelleen sekä Invesdorin että Finnestin nimillä tuoden samalla uusia palveluita asiakkaille. Invesdor Groupia johdetaan Helsingistä ja sillä on toimistot myös Wienissä, Tukholmassa ja Bratislavassa.