Berggrenin kehittämä Greip®-palvelu voitti vuoden 2017 IPR-Innovaatiopalkinnon. Voittaja valittiin yleisöäänestyksen perusteella, ja palkinto luovutettiin 26.1.2018 IPR-Gaalassa Helsingissä. Greip® on erinomainen esimerkki suomalaisen IPR-osaamisen ja digitalisaation yhteisvaikutuksesta syntyneestä liiketoimintainnovaatiosta, joka auttaa suomalaisia yrityksiä hyödyntämään aineetonta omaisuuttaan paremmin liiketoiminnassaan. 

Greip® on aineettoman omaisuuden johtamiseen tarkoitettu SaaS-palvelu, jolla on noin 5000 käyttäjää yli 350 organisaatiossa Suomessa ja ulkomailla. Asiakkaina Greip®-palvelulla on kaikenkokoiset innovatiiviset yritykset ja organisaatiot, jotka haluavat suojata, kasvattaa ja hyödyntää aineetonta omaisuuttaan tehokkaasti.

Jopa yli 80 % yrityksen omaisuudesta muodostuu aineettomasta omaisuudesta. Tämän omaisuuden hyödyntäminen on merkittävä menestymis- ja kilpailutekijä suomalaisille yrityksille myös kansainvälistymistä ajatellen. Greip®-palvelun tarkoituksena on tuoda yrityksen kilpailutekijät, kuten keksinnöt, brändit ja innovaatiot näkyväksi ja ymmärrettäväksi osaksi liiketoimintaa. Innovointitoiminnasta tuleva yrityksien tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvu on merkittävä tekijä koko maan positiivisessa talouskasvun kehityksessä.

– Suomessa IPR-osaaminen on maailman huippua ja keksintömaana olemme patentoinnissa olleet pitkään kärkimaiden joukossa. Greip®-palvelu on esimerkki edelläkävijyydestä myös aineettoman omaisuuden johtamisen digitalisoinnissa, liiketoimintajohtaja Heikki Kinnunen iloitsee palkinnosta.

– Asiakkaidemme luottamus palvelumme tuottamaan lisäarvoon liiketoiminnalle saa tällaisten äänestystuloksten kautta vahvistusta. IPR-innovaatiopalkinnon voittaminen tukee vahvasti myös Greip®-palvelukansainvälistymistä.