Viime kesänä Sanoma Media Finland aloitti EarlyBird liiketoiminnan Karkkilassa. EarlyBird tarkoittaa erilaisten paperijulkaisujen varhaisjakelua.
– Toiminta lähti hyvin käyntiin Karkkilassa ja varsinkin seuraava alueemme Nummi-Pusulassa lähti vielä jouhevammin käyntiin ja nyt haetaan seuraavat alueet, kertoo EarlyBirdin yhteyspäällikkö Patrick Helander.
– Haemme uusia yrittäjiä jakeluverkostoomme Vihdissä ja Nurmijärvellä.
– Olemme jakaneet Vihdin 14 jakelupiiriin ja Nurmijärven pienempiin, yhteensä 30 jakelupiiriin ja esimerkiksi tähän Vihdin alueelle haemme 5-10 yrittäjää hoitamaan aamujakelua.
EarlyBird jakelu sopii yrittäjälle, joka tekee yksin tai jolla on työntekijöitä. Mitään erikoisia lupia tai todistuksia ei tarvita, mutta yrittäjähenkisyyttä ja oikeata asennetta.
– Uuden työn oppimiseen menee parisen viikkoa, vaikka jakaminen tuntuukin helpolta, kertoo Helander.

Tartu tilaisuuteen –
lähde yrittäjäksi

– Jokainen sopimusjakelija saa tarvittavan opastuksen tehtävään. Oma auto ja älypuhelin ovat oikeastaan ainoat työvälineet joita jakotyössä tarvitaan, kertoo Helander.
– Meillä on jakelussa mm. Helsingin Sanomat, Aamuposti, Länsi-Uusimaa, Etelä-Suomen Sanomat, Kauppalehti ja HBL. Lisää julkaisuja on tulossa vielä tämän syksyn aikana ja uusia jakelutuotteita kehitetään jatkuvasti aamujakeluun sopiviksi.
EarlyBird jakelijan jakelureitti koostuu erillisistä ja erikokoisista jakopiireistä. Toiset piirit ovat laajempia alueellisesti ja toiset pienempiä alueellisesti mutta isompia jakelumääriltään. Yrittäjä voi itse valita oman jakelualueensa tehdyn sopimuksen ja omien resurssien puitteissa.
– Kannattaa ottaa ajoissa yhteyttä jos haluaa lähteä jakelualan yrittäjäksi uusille alueille. vinkkaa Helander.

www.earlybird.fi
info@earlybird.sanoma.com