Palvelun tarkoituksena on varmistaa asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus sekä tarjota entistä parempia ostokokemuksia ja palvelua asiakkaille. Clas Ohlson Suomen toimitusjohtaja Virpi Viinikainen pitää tärkeänä uuden palvelun lanseeraamisesta.

Pyrimme reagoimaan ympäröiviin muutoksiin aina nopeasti, minkä takia koimme tärkeäksi reagoida myös tällä hetkellä vallitsevaan tilanteeseen. Haluamme palvella myös asiakkaitamme, jotka eivät syystä tai toisesta voi vierailla sisällä liikkeissämme. Meillä on käytössä nopean toimituksen “Tilaa verkosta, nouda myymälästä” -palvelu ja haluamme, että myös asiakkaat, jotka eivät voi vierailla liikkeissämme, voivat hyödyntää samankaltaista palvelua. Pilotoimme aluksi “Click&Drive” -palvelua myymälöissämme Espoon Sellossa, Lappeenrannan IsoKristiinassa sekä Raision Myllyssä.

Clas Ohlsonin valikoimasta löytyy vallitsevankin tilanteen keskellä kuluttajille tärkeitä tuotteita ja ratkaisuja. Kuluttajat kaipaavat viihdettä sekä haluavat panostaa kotinsa viihtyvyyteen.

Huomaamme, että ihmiset haluavat keksiä tekemistä ja vältellä tylsistymistä näissä uusissa olosuhteissa esimerkiksi leikkien ja pelien avulla. Monet myös sisustavat kotiaan tai korjailevat pieniä asioita, jotka ovat ehkä aiemmin jääneet roikkumaan. Tämän lisäksi etäopetuksen ja etätöiden tekeminen kaipaa uusia ratkaisuja, joita ei ennen ehkä jokaisesta kodista löytynyt.

Uusi palvelu on käytössä verkon kautta tilattaessa “Tilaa verkosta, nouda myymälästä” -toiminnon kautta. Palvelu toimii niin, että asiakas tekee “Tilaa verkosta, nouda myymälästä” -oston johonkin pilottimyymäläämme ja myymälästä otetaan asiakkaaseen yhteyttä lisäohjeiden antamiseksi sekä neuvotaan, mistä myymälän ulkopuolelta tilauksen voi noutaa työntekijältä. Tilauksen noudon voi suorittaa täysin kontaktittomana. Palvelu on asiakkaille ilmainen.

Clas Ohlson aloitti helmikuussa pilottikokeilun suomalaisen teknologiayrityksen Woltin kanssa. Yhteistyö on mahdollistanut nopeat kotiinkuljetukset osassa pääkaupunkiseutua.

Yhteistyö Woltin kanssa on osoittautunut menestyksekkääksi. Huomaamme, että asiakkaat kaipaavat nyt nopeita kotiintoimituksia kuten Woltin kautta tilatessa. Uskomme, että Click&Drive –palvelu tulee olemaan hyvä lisä toimitusvaihtoehtoihin.

Myös myymälöissä on tehty toimenpiteitä asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi. Myymälät puhdistetaan huolellisesti joka päivä ja hygieniatoimenpiteitä on lisätty. Esimerkiksi kaikki kosketuspäätteet ovat poistettu myymälöistä. Tämän lisäksi myymälöiden työntekijät on ohjeistettu toimimaan terveysviranomaisten määräämien säännösten ja suositusten mukaan. 

Clas Ohlson aloitti toimintansa postimyynnillä vuonna 1918 Taalainmaalla Ruotsissa. Nykypäivän Clas Ohlson on vähittäiskauppaketju, jolla on asiakkaita viidessä maassa, yli 5 000 työntekijää ja noin 8 miljardin ruotsin kruunun liikevaihto. Paljon on tapahtunut vuosien varrella, mutta yksi asia on pysynyt samanlaisena alusta asti: Haluamme joka päivä auttaa ja innostaa ihmisiä parantamaan arkeaan tarjoamalla käteviä ja käytännöllisiä ratkaisuja edulliseen hintaan. Suomessa Clas Ohlsonilla on koko Suomen kattava myymäläverkosto ja verkkokauppa. Lue lisää meistä ja siitä, kuinka intohimoisesti suhtaudumme elämisen helpottamiseen kaikenlaisissa kodeissa osoitteesta yritys.clasohlson.fi.