Jo kolmekymppiseksi kasvanut Auran Panimo avaa ovensa kaikille Panimon toiminnasta kiinnostuneille ja toiminnassa mukana olleille ensi keskiviikkona 31. tammikuuta. Luvassa on kiinnostavia tarinoita turkulaisesta bändi- ja nuorisotoiminnasta vuosien varrelta.

Auran Panimolla on ollut musiikki- ja nuorisotoimintaa jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Moni-ilmeistä historiaa juhlistetaan ensi keskiviikkona kello 14–19.

1984 Panimon valtasivat punkkarit, joiden tavoitteena oli tehdä siitä nuorisotila nuorten omilla ehdoilla. Vaikkei tilaa lopulta nuorten omaan hallintaan saatukaan, valtauksen seurauksena syntyi aktiivinen Panimoyhdistys ja Auran Panimolla alkoi vilkas bändi- ja nuorisotilatoiminta nuorisoasiainkeskuksen alaisuudessa.

Moni nykyään hyvin tunnettu yhtye kuten Apulanta, CMX ja myös jo lopettanut Tehosekoitin keikkailivat usein Panimolla. Niin lavalla kuin bänditreeneissä ovat myös alusta saakka viihtyneet paikalliset Turun tauti, Sätkynukke ja Xysma.

Panimoyhdistys alkoi julkaista myös Sue-lehteä, josta tuli myöhemmin Suomen jaelluin rock-lehti.

Punkkareista rokkiakatemiaan
ja teatteritoimintaan

Ajan myötä punkkarit jättivät Panimon. Nuorisototoimen konsertit ja keikat siirtyivät 1992 avattuun nuorisokeskus Palatsiin Eerikinkadulle, mutta treenikämpät ja studio jäivät bändien aktiivikäyttöön nuorisotilatoiminnan rinnalle.

Nyt Auran Panimo on syksyllä 2011 Turun nuorisopalveluissa kehitetyn uuden nuorisotyön sovelluksen, Turku Rock Academyn päämaja.

Myös kulttuurista nuorisotyötä on tehty Auran Panimon tiloissa 1990-luvulta – sen perintönä on Panimolle jäänyt toimimaan nuorisopalveluiden Panimoteatteri, joka tarjoaa maksutonta draamaopetusta nuorille.

Kurkistus Auran Panimoon myös ensi viikolla Kulttuuriblogissa (turku.fi/kulttuuriblogi). Avoimet ovet Auran Panimolla keskiviikkona 31.1.2018 klo 14–19. Paikalla on henkilökuntaa ja musiikkiväkeä vuosien varrelta kertomassa tiloista ja toiminnasta. Kahvitarjoilu.