Lahden kaupunki on tänään tehdyllä kaupalla ostanut Aikuiskoulutuskeskuksen rakennuksen Paavolakiinteistöt Oy:ltä. Kauppa 3,2 milj. euron hintaan oli konsernin sisäinen. Tontti on ennestään kaupungin omistuksessa. Kohde on osa tulevaa Paavolan kampuskokonaisuutta. Tällä hetkellä rakennus on lukio-opetuskäytössä.

Paavolan kampusalueelle sijoittuvat Tiirismaan yläkoulu ja englanninkielinen opetus 0–9-luokat, Kannaksen ja Tiirismaan lukioiden perinteitä jatkava uusi lukio, Wellamo-opisto sisältäen Taide- ja muotoilukoulu Taikan toiminnan sekä Humpulan päiväkoti.

Uudessa kampuskokonaisuudessa hyödynnetään Paavolan alueella sijaitsevia oppilaitosrakennuksia, Aikuiskoulutuskeskuksen lisäksi Muotoiluinstituutin entisiä rakennuksia. Kampushankkeen toimintojen sijoittaminen kyseisiin rakennuksiin edellyttää niiden perusparantamista, osittaista rakennusosien korvaamista ja laajentamista. Toiminnallisuuteen liittyviä tilajärjestelyjä tehdään myös Kannaksen lukion rakennuksessa.

Paavolan kampuksen rakennustyöt etenevät vaiheittain. Ensimmäisenä valmistuu Humpulan päiväkoti syksyllä 2021 ja muut rakennukset vuoteen 2023 mennessä. Käyttäjinä kampuksella tulee olemaan noin 2500 lasta ja nuorta.


Vaatteisiin oman yrityksen logo? Ei hätää, katso omalogo.fi sivuston palvelut!