Korona iski yrityksiin moukarilla ja sai koko kansan ymmärtämään lähituotannon ja suomalaisten yritysten tukemisen tärkeyden. Kotimaisista merinopipoistaan tunnettu VAI-KO reagoi lyömällä hynttyyt yhteen muiden pienyrittäjien kanssa ja luomalla yhdessä uutta – hyvän mielen ja vastuullisuuden kautta.

“Yrittäjän ainoa vaihtoehto on pitää pää pystyssä, lamaantumisesta ei hyödy kukaan. Nyt on hyvä aika tehdä yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa ja kulkea yhteisenä rintamana haasteiden läpi”, VAI-KO:n suunnittelija ja perustaja Maria Vanonen kommentoi.

VAI-KO näyttää, että vastuullinen vaatetuotanto on mahdollista – jopa sukkien valmistuksessa

VAI-KO tuo QR-koodin avulla jäljitettävät merinovillasukat markkinoille poikkeuksellisen nopealla aikataululla. Valinnallaan yrittäjäpariskunta antaa tukensa tehtaitaan kohtaan, jotka ovat myös tiukoilla tilausten vähennyttyä. Koska tuotanto tapahtuu Suomessa, oli nopea reagointi mahdollista.

“Halusimme näyttää, että jopa sukat voi valmistaa vastuullisesti! Harvoin kuulee sukista, joissa on jäljitettävä raaka-aine ja läpinäkyvä tuotantoketju. Tennissukasta tuli käsissämme merinovillasta tehty premium-tuote, jossa on käytettävyys, eettisyys ja ekologisuus kohdallaan”, Vanonen iloitsee.

Yritys aloitti samalla yhteistyön kotimaisen Sugar Daddies -hunajatuottajan kanssa. Kevään VAI-KO-tilausten mukana lähetetään siemenpussukka, jonka voi istuttaa kotipihaan tukemaan pölyttäjiä ja luonnon monimuotoisuutta.

Vaatevallankumousviikko inspiroi tukemaan vastuullisia yrityksiä

Vastuullisuus on kansainvälisen Vaatevallankumousviikon aikana kaikkien huulilla. Vaatetusala on maailman toiseksi saastuttavin teollisuuden ala, joten tiedon lisääntyminen on tarpeen.

“Kestävyys ja läpinäkyvyys on meillä aina etusijalla. Ilman läpinäkyvyyttä yrityksen ekologisuuspuheilla ei ole pohjaa. Vain läpinäkyvyydellä voi erottaa viherpesun aidosta vastuullisuudesta”, Vanonen huomauttaa.

VAI-KØn tuotannolla on tiukat ekologiset ja eettiset standardit, joiden noudattamista valvoo kolmas taho. VAI-KO Clothingin käyttämä vastuullinen GOTS-sertifioitu luomumerinovilla kuuluu alle yhteen prosenttiin koko maailman lampaanvillan tuotannosta.

Verkkosivut: https://fi.vai-ko.com/

Instagram: @vaikoclothing

Facebook: VAI-KO Clothing