YIT käynnisti neljän uuden kerrostalohankkeen rakentamisen Venäjällä huhti-kesäkuun aikana. Käynnistyneet hankkeet sijaitsevat Jekaterinburgissa, Pietarissa ja Kazanissa. Kohteiden arvo on yhteensä yli 50 miljoonaa euroa ja niihin valmistuu yhteensä yli 800 asuntoa. Asuntojen aloitukset on kirjattu vuoden toisen neljänneksen tilauskantaan.

Jekaterinburgissa YIT aloitti yli 160 asunnon rakentamisen Rifei-aluekehityskohteeseen. Asuntojen on tarkoitus valmistua vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä. YIT on rakentanut Rifein aluetta Verhnaja Pysman esikaupungissa vuodesta 2011 ja tällä hetkellä sinne valmistuneita kohteita on 15. Alueen on suunniteltu valmistuvan kokonaisuudessaan vuonna 2023 ja nyt käynnistetty hanke on yksi alueen viimeisimmistä.

Yli 500 asuntoa

Pietarissa YIT käynnisti Novo Orlovski -aluekehityshankkeen seitsemännen vaiheen rakentamisen. Uuteen kerrostaloon rakennetaan yli 270 asuntoa ja niiden on määrä valmistua keväällä 2022. Novo Orlovskin alue sijaitsee Pohjois-Pietarissa erinomaisten liikenneyhteyksien ja palveluiden tuntumassa. YIT on kehittänyt aluetta vuodesta 2014 ja asuinrakennusten lisäksi se on rakentanut alueelle aiemmin yhden koulun ja luovuttanut kaupungille tontin kahden päiväkodin rakentamiseksi. 

Kazanissa YIT käynnisti Green-asuinalueen viidennen vaiheen, jossa uuteen kerrostaloon valmistuu 170 asuntoa. Asuntojen on tarkoitus valmistua vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä. YIT on rakentanut aluetta vuodesta 2016 ja se sijaitsee vehreällä alueella Noksa-joen tuntumassa hyvien palveluiden ja joukkoliikenneyhteyksien äärellä.

Kazanissa YIT aloitti lisäksi Suita nimisen aluekehityshankkeen rakentamisen. Kohteeseen valmistuu neljä kerrostaloa, joista nyt aloitettavaan ensimmäiseen taloon rakentuu yli 200 asuntoa, sekä maanalainen pysäköintilaitos yli 150 autolle. Suita sijaitsee Kazanin historiallisen keskustan tuntumassa hyvien palveluiden, korkeakoulujen ja kulttuurihistoriallisten nähtävyyksien läheisyydessä. Ensimmäisen talon on määrä valmistua alkuvuodesta 2022 ja sille haetaan kansainvälistä BREEAM-ympäristösertifiointia. Kohteesta tulee YIT:n toinen BREEAM-ympäristösertifioitu kohde Kazanissa.