Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun kansalliset voittajat on valittu. Kaiken kaikkiaan kilpailussa oli 33 aluefinalistia, joista 12 eteni kansalliseen finaaliin.

Kilpailun vuoden 2018 kansallisiksi voittajiksi valikoituivat tietojenkäsittelyn opiskelija Petteri Timonen Salosta, Visma Solutions Oy:n toimitusjohtaja Ari-Pekka Salovaara Lappeenrannasta sekä paraurheilija Sini Pyy Rovaniemeltä. Voittajat palkittiin Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisessa vaalikokouksessa Helsingissä 13.10.2018.

Päätuomaristossa yhteiskunnallisia vaikuttajia

Kansalliset voittajat valitsi päätuomaristo, johon kuuluivat kilpailun suojelija ja mediapersoona Jaajo Linnonmaa, Kumppania Oy:n toimitusjohtaja Leena Roskala, Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen, eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen markkinointijohtaja Päivi Sihvola sekä Suomen Nuorkauppakamareiden kansallinen varapuheenjohtaja Ellimaija Ahonen.

– Oma tavoitteeni on edesauttaa yhteiskunnan positiivista kehitystä ja tehdä Suomesta parempi paikka elää, olla ja yrittää, joten siksi onkin ollut kunniakas tehtävä toimia kilpailun suojelijana sekä tuomarina, Jaajo Linnonmaa toteaa.

Alallaan menestynyt voittajakolmikko

Petteri Timonen on 20-vuotias opiskelija, joka on palkittu useissa kansainvälisissäkin tiedekilpailuissa, edustanut Suomea tietotekniikkaolympialaisissa sekä työskennellyt muun muassa Googlella ja Nokialla. Timonen nimitettiin yhdeksi Suomen seitsemästä vaikutusvaltaisimmasta teini-ikäisestä vuonna 2016 ja hänen mukaansa on nimetty myös asteroidi. Vaikuttajana Timonen on käynyt puhumassa eduskunnassa nuorten tiedekilpailuista.

Ari-Pekka Salovaara on Visma Solutions Oy:n moderni toimitusjohtaja, joka saa ihmisten parhaat puolet esille ja heidän potentiaalin käyttöön. Salovaara on huippuälykäs yksinkertaistamaan ja hakemaan tehokkaita ratkaisuja asiakkaille – ehkäpä juuri siksi Visma Solutions on kasvanut lähes 900 prosenttia vuosien 2011–2018 aikana. Lisäksi Salovaara toimii kasvuyhtiöiden enkelisijoittajana.

Paraurheilija Sini Pyy edusti tänä vuonna Suomea Pyeongchangin paralympialaisissa, jossa hän saavutti arvostetun Whang Youn Dai Achievement Award -palkinnon. Palkinnon perusteena oli Pyyn suuri rooli Suomen paralympiakomitean urheilijavaliokunnan perustamisessa. Pyy on urheilijavaliokunnan ainut nainen ja hän haluaakin edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa niin paraurheilussa kuin suomalaisessa urheilussa ylipäätään. Pyy on hieno esimerkki haasteiden muuttamisesta omiksi vahvuuksiksi ja menestykseksi.

Maailmanlaajuisesti tunnettu kilpailu

Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailu nostaa esiin kotimaista osaamista niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin sekä tuo esiin innostavia esimerkkejä johtajuudesta ja henkilökohtaisesta menestymisestä. Nuori Menestyjä on 18–40-vuotias Suomen kansalainen, joka inspiroi omalla esimerkillään ja kannustaa muita ihmisiä aktiiviseen toimintaan ja muutosmyönteisyyteen. Suomen Nuorkauppakamarit ry on järjestänyt kilpailua vuodesta 1990.

Kolme suomalaisvoittajaa etenee seuraavaksi kansainväliseen TOYP – Ten Outstanding Young Persons of the World -kilpailuun, jonka voittajat palkitaan Nuorkauppakamareiden Maailmankokouksessa Tallinnassa ensi vuoden marraskuussa.

www.nuorimenestyja.fi