Historian ensimmäinen LohjaExpo menestys(?)

LohjaExpo mahdollisti yritysten verkostumisen ja uusien työntekijöiden rekrytoinnin Tennarissa viime viikon torstaina

Lohjan kaupunki järjesti menneellä viikolla LohjaExpo tapahtuman ensimmäistä kertaa historiassa. Tapahtuma oli tarkoitettu lähinnä paikallisille yrityksille yritys- ja rekrytointitapahtuma, joka siis järjestettiin torstaina 5.10.2017 Lohjalla, Sporttikeskus Tennarissa. LohjaExpossa yrityksien oli aamupäivän parin tunnin aikana tarkoitus päästä verkostoitumaan ja löytämään mahdollisesti uusia asiakkaita, yhteistyökumppaneita sekä iltapäivän yleisölle avoimena olleena aikana myös työntekijöitä.  Tapahtuman tarkoituksena oli saada noin 50 paikallista yritystä esille ja tuhat kävijää Tennariin torstain aikana. Miten tapahtumalle kävi?

Tavoitteisiin päästiin

Tapahtumasta järjestelyistä vastasivat Lohjan kaupunki, Uudenmaan TE-toimisto ja Novago Yrityskehitys Oy.  Elokuussa tapahtuman organisointivaiheessa Uudenmaan Työ- ja elinkeinotoimiston palveluesimies Erja Kononen kertoi, että tavoitteena on jo tässä vaiheessa saada LohjaExposta kasvava jokavuotinen tapahtuma. Ensimmäisestä kerrasta saadaan kokemuksia, joiden perusteella tapahtumaa kehitetään. Päätös jatkosta tehdään tapahtuman jälkeen. Tapahtumapaikkana Tennari osoitti rajoituksensa lähinnä esimerkiksi parkkialueen suhteen, joka oli täynnä jo ennen yleisön paikalle saapumista ja pysäköinnin ohjaajilla olikin täysi työ autojen ohjailuissa Tennarin lähialueen kaduille ja sivukujille, eli tapahtumaan saavuttiin sadoittain ja näytti siltä että ainakin osaan tavoitteista päästiin.

Tapahtuman markkinointi hoidettiin pitkälti sosiaalisessa mediassa, missä tapahtuman mainonta tavoitti reilut 17 000 silmäparia, kertoi Lohjan kaupungin yrityspalvelupäällikkö Tapani Tapiola. Tapahtumaa markkinoivat myös TE-toimisto sekä Novagon omien kanaviensa kautta. TE-toimisto lähetti myös lisäksi suoria kirjeitä työnhakijoilleen.  Hyvänä ja haastatteluidemme perusteella toimivana kanavana toimi myös tapahtumasta kirjoitetut etukäteishaastattelut ja artikkelit, joiden perusteella monet paikalle saapuneet olivat saaneet tiedon tapahtumasta ja päättäneet saapua Tennariin katsomaan itse, mistä oli kyse.

VMP Varamiespalvelun Markus Sippo Lohjalta antoi tapahtumalle varauksettoman positiivisen palautteen,

– Erittäin tyytyväinen messuihin. Monta messua ja rekrytapahtumaa läntisen Uudenmaan alueella kiertäneenä oli tämä ehdottomasti yksi parhaista. Todella paljon reippaita näytteilleasettajia ja mahtavan paljon kävijöitä. Järjestäjätahot olivat todellakin onnistuneet työssään, joten iso kiitos heille ja myös kaikille messuvieraille. Saimme hyviä uusia kontakteja niin yritys- kuin työnhakija puolelta ja pari työnhakijaakin työllistimme samantien. Järjestelyt toimivat hyvin ja tilatkin olivat oivalliset.

Kehityskohtia löytyi

Vastaavasti osa yrittäjistä kritisoi hieman aikatauluja ja tiedottamista, mutta olivat tyytyväisiä itse tapahtumaan. Myös aamupäivän yritystreffit saivat hieman kritiikkiä järjestelyiden puolesta, sekä siitä, että tapahtumassa ei ollut hirveästi yritysvieraita. Kysymyksenä esitettiinkin, oliko sittenkään oikein yhdistää yritystreffit ja työnhakutapahtuma samalle päivälle.

Kaiken kaikkiaan yritysvieraat pitivät LohjaExpoa hyvänä ideana ja toivovat tapahtuman saavan jatkoa tulevana vuonna.

Tapahtuman YouTube video: https://www.youtube.com/watch?v=gv22utc9zck

https://www.lohjaexpo.fi