Uusi MobilePay on Suomen suosituin mobiilimaksusovellus, jota käyttää jo yli 4 miljoonaa suomalaista. Uusi MobilePay -sovellus mahdollistaa helpot ja turvalliset mobiilimaksut kaupoissa, ravintoloissa, nettikaupassa ja muissa palveluissa.

Vuoden 2024 alussa MobilePay julkaisi uuden version sovelluksestaan. Uusi versio tuo mukanaan useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia, jotka tekevät sovelluksesta entistäkin helpommin käytettävän ja monipuolisemman.

Uudet ominaisuudet

Uuden MobilePayn uusimpia ominaisuuksia ovat:

 • Oma QR-koodi: Näytä koodi toiselle henkilölle, jotta he voivat lähettää sinulle rahaa tai pyytää sinulta rahaa.
 • Koko virallinen nimesi näkyy sovelluksessa: Näin on helpompi tunnistaa toiset käyttäjät ja lähettää heille rahaa.
 • Chattaa kavereiden kanssa: Keskustele muiden MobilePay-käyttäjien kanssa sovelluksen chat-toiminnon avulla.
 • Tee rahasiirrosta rahalahja: Lisää siirtoon lahjapaketti, jolloin vastaanottaja voi valita itse, mitä haluaa lahjaksi.

Parannuksia

Uuden MobilePayn parannuksia ovat muun muassa:

 • Parantunut käytettävyys: Sovellus on nyt entistä helpompi käyttää.
 • Nopeampi suorituskyky: Sovellus toimii nyt nopeammin.
 • Turvallisempi käyttö: Sovelluksen tietoturvaa on paranneltu.

Miten uusi MobilePay toimii?

Uuden MobilePayn käyttöönotto on helppoa. Jos olet jo käyttänyt vanhaa MobilePay-sovellusta, voit päivittää sen uuteen versioon sovelluskaupasta. Jos et ole vielä käyttänyt MobilePayta, voit luoda itsellesi käyttäjätunnuksen sovelluksen avulla.

Kun olet avannut uuden MobilePay-sovelluksen, sinun tulee antaa sovellukselle joitakin tietoja, kuten nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Sovellus yhdistää nämä tiedot pankkitilisi tietoihin, jotta voit tehdä mobiilimaksuja.

Sovelluksen käyttöönotto on valmis, kun olet vahvistanut henkilöllisyytesi. Voit tehdä tämän esimerkiksi pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Miten teen mobiilimaksun?

Mobiilimaksun tekeminen on helppoa. Kun olet kaupassa, ravintolassa tai muussa paikassa, jossa voit maksaa MobilePaylla, näytä kauppiaalle sovelluksen QR-koodi. Kauppias skannaa koodin ja summa veloitetaan luottokortiltasi tai pankkitililtäsi.

Voit myös lähettää rahaa toiselle MobilePay-käyttäjälle. Avaa sovelluksen ja kirjoita henkilön nimi tai puhelinnumero, jolle haluat lähettää rahaa. Valitse summa ja vahvista maksu.

Mitä tehdä, jos MobilePay ei toimi?

Jos MobilePay ei toimi, kokeile seuraavia vinkkejä:

 • Varmista, että sinulla on uusin sovellusversio.
 • Tarkista, että puhelimesi yhteys on kunnossa.
 • Sulje ja avaa sovellus uudelleen.
 • Poista sovellus ja asenna se uudelleen.

Jos ongelma ei ratkea näillä vinkeillä, voit ottaa yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun.

Loppusanat

Uusi MobilePay on monipuolisempi ja helpompi käyttää kuin vanha versio. Sovellus tarjoaa uusia ominaisuuksia, kuten oman QR-koodin, chat-toiminnon ja rahalahjojen lähettämisen.

Jos et ole vielä käyttänyt MobilePayta, suosittelen kokeilemaan sitä. Sovellus on helppokäyttöinen ja turvallinen tapa tehdä mobiilimaksuja.