Balansio aloittaa Intian terveydenhuollon markkinoilla

Suomalainen terveysteknologia startup-yritys, Quattro Folia Oy on tehnyt Intian kattavan Balansio -palvelun jakelusopimuksen Mumbaihin perustetun yrityksen Balansio Care (Pvt) kanssa. Ensimmäiset yksityissektorin sairaalat ja klinikat Intiassa ovat jo tehneet tilauksia Balansio Care:lta Balansio-järjestelmän käytöstä tarjotakseen potilailleen tehokkaampaa diabeteksen seurantaa ja hoitoa.

Maailmanlaajuisesti diagnosoituja diabeetikkoja on 425 miljoonaa sekä neljä miljoonaa diabeteksesta johtuvaa kuolemaa vuosittain. Intiassa on yli 70 miljoona diagnosoitua diabeetikkoa sekä yksi miljoona ennenaikaista diabeteksesta johtuvaa kuolemaa vuosittain. Vuonna 2017 diabeetikoiden hoitoon on kulunut 727 miljardia dollaria koko maailmassa. Intiassa diabeetikon hoitoon käytetään keskimäärin 119 dollaria vuodessa kun Suomessa käytetään 5400 dollaria vuodessa.* Suurin osa näistä kustannuksista kuluu komplikaatioiden hoitoon. Suomessa diagnosoituja diabeetikoita on 350 000**.

“Ohjelmistopalvelu Balansio sopii loistavasti Intian markkinoille kustannustehokkuuden vuoksi ja on helposti skaalattavissa Intian suureen ja kasvavaan diabeetikoiden määrään. Olemme todella iloisia mahdollisuudesta tarjota parempaa diabeteksen hoitoa Intiassa. Strategisesti Intia on hyvin tärkeä ensiaskel kohti Balansion saatavuutta maailman kaikille diabeetikoille.” – kommentoi Harri Okkonen, Quattro Folian toimitusjohtaja.

“Intian alati kasvava 1,3 miljardin väestö sekä diabeetikoiden määrä tuo todella paljon haasteita terveydenhuollon ammattilaisille laadukkaan hoidon tarjoamisessa. Kustannustehokkaan Balansio -pilvipalvelun avulla Intian diabeetikot saavat tarvitsemansa tuen terveydenhuollon ammattilaisilta arjessa sekä oppivat hoitamaan itseään paremmin.” – kommentoi Dr. Anoop Patel, Balansio Care:n toimitusjohtaja.

Intian yhteistyösopimuksen jälkeen Quattro Folian edustajana sekä johdon konsulttina toiminut Vendor Junction FZC Yhdistyneistä Arabiemiirikunnista on mukana Balansion viennissä Saudi Arabiaan, Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin, Pakistaniin sekä Sri Lankaan yhteistyössä johtavien terveydenhuollon yritysten kanssa.

Balansio – palvelu diabeteksen tuettuun etähoitoon

Balansio on suunniteltu paremman päivittäisen hoitotasapainon saavuttamiseen, pitkäaikaisen verensokeritason alentamiseksi sekä diabetekseen liittyvien komplikaatioiden riskin pienentämiseksi. Palvelun avulla kliinikot pystyvät tarjoamaan hoitoa ja tukea perustuen potilaan tarpeisiin oikea-aikaisesti. Näin elämäntapojen vaikutus, verensokerin heittelyt (hypot ja hyperit) ja niihin johtaneet syyt huomataan ajoissa ja tarvittavat muutokset pystytään tekemään heti. Hyvän hoitotasapainon kannalta tärkeitä elämäntapa- ja hoidollisia muutoksia voidaan tehdä yksi kerrallaan ja näin saavuttaa pysyvästi parempi hoitotasapaino.

Balansioon kuuluu älypuhelinsovellus Android ja iOS -puhelimiin sekä selaimessa toimiva ohjelmisto – Balansio Pro terveydenhoidon ammattilaisille. Sovellukseen saadaan automaattisesti tiedot yleisimmistä verensokerimittareista, FreeStyle Librestä (Suomen markkinoilla) sekä liikuntasovelluksista. Lisäksi hiilihydraatit ja ateriakoot, insuliini sekä muut tarvittavat omahoitotiedot saadaan sovellukseen syöttämällä. Kaikki sovellukseen tallennetut tiedot ovat myös kliinikoiden käytettävissä Balansio Pro:ssa. Balansion kliininen tekoäly tunnistaa eri ongelmakohtia käyttäjän datasta ja antaa diabeetikoille sekä kliinikoille erilaisia havaintoja sekä mahdollisia syitä ja ratkaisuja ongelmiin. Resurssiongelman ratkaisemiseksi Balansion tarpeenmukainen etähoitomalli vähentää merkittävästi diabeetikoiden tarvetta käydä vastaanotolla kun hoidon kannalta tärkeät asiat hoituvat etänä Balansio -palvelun avulla. Kliinikolle Balansion nostaa huomiota kaipaavat potilaat ja heidän keskeisimmät hoidonohjaustarpeet esille sekä organisoi potilaat hoidon tarpeen mukaan. Sovellukseen on integroitu pikainsuliiniannoslaskin, päivittäinen HbA1c -estimaatti pitkäaikaisen verensokerin ja hoitotuloksien seurantaan sekä basaalititraattori oikean perusinsuliinitason löytämiseen. Balansio on CE-merkitty ja tarvittavilta osiltaan sertifioitu lääkinnällinen laite.

* IDF Atlas (8th edition, 2017)
** Diabeteslitto, www.diabetes.fi/diabetes/yleista_diabeteksesta/tilastotietoa, hakupäivä 28.6.2018

Quattro Folia Oy

Quattro Folia on vuonna 2012 perustettu Startup-yritys. Yrityksen missiona on edistää pitkäaikaisten sairauksien hoitoa nykyaikaista teknologiaa hyödyntäen. Quattro Folia kehittää regulotuja ja vaativia CE-merkittyjä lääkinnällisiä laitteita ohjelmistoratkaisuina (Balansio) ammattilais- sekä kuluttajakäyttöön. Quattro Folian on myös perustanut diabeteksen hoitoon erikoistuneen Lääkärikeskus Neliapilan, joka on ollut vahvasti mukana Balansion tuotekehityksessä. Nykyisin yrityksessä on n. 30 työntekijää.

Muut tiedotteet ja lisätietoa tuotteesta ja yrityksestä: www.balansio.com / www.quattrofolia.com / www.neliapila.eu

Vendor Junction F.Z.C

Yhdistyneissa Arabiemiirikunnissa pääkonttoria pitävä Vendor Junction on kansainvälisen liiketoiminnan kehityksen sekä viennin ja kaupan konsultointiyritys. Vendor Junction avustaa yhtiöitä, pieniä ja keskisuuria yrityksiä Europassa sekä Pohjois-Amerikassa liiketoiminnan laajennuksessa sekä uusien tulolähteiden hankinnassa nopeasti kehittyvässä Lähi-Idässä, Afrikassa, Etelä-Aasiassa sekä ASEAn alueen markkinoilla.