Book Salon on tarjoaa jo yli 1500 suomalaiselle kauneus- ja hiusalan yrittäjälle ajanvaraus-, kassa -ja maksupalveluita. Euroopassa on kuitenkin edelleen satoja tuhansia salonkeja ilman mitään digitaalisia työkaluja.

HELSINKI (5.4.2022) – Suomalainen kauneus- ja hyvinvointialoille erikoistunut ajanvaraus-, kassa -ja maksupalveluntarjoaja Book Salon on kerännyt kolmen miljoonan euron rahoituksen, jossa johtavana sijoittajana toimi yhdysvaltalainen Joint Effects. Lisäksi rahoituskierrokseen osallistui vanhoista sijoittajista muun muassa Big Bets VC. Rahoituksesta 2,6 miljoonaa euroa koostuu pääomasijoituksesta ja 400 000 euroa Business Finlandin lainasta. Rahoituksella yritys aikoo laajentaa liiketoimintaansa Eurooppaan, alkaen muista Pohjoismaista, Isosta-Britanniasta, Irlannista, Italiasta ja Espanjasta. Yrityksellä on Suomessa jo yli 1500 asiakasta. 

Book Salonin järjestelmä tarjoaa kaikki tarvittavat digitaaliset työkalut modernin salongin pyörittämiseen. Maksujärjestelmän lisäksi Book Salon tarjoaa asiakkailleen ajanvarausjärjestelmän, työkalun verkkosivujen toteuttamiseen sekä tilitysraportit.

“Uskomaton määrä salonkeja hoitaa edelleen ajanvarauksen puhelin-paperikalenteri -yhdistelmällä. Kuitenkin järjestelmämme data osoittaa, että yli puolet salonkien asiakkaista tekee ajanvarauksensa aukioloaikojen ulkopuolella. Tämä tarkoittaa potentiaalisesti tuhansien eurojen tulonmenetyksiä vuosittain, puhumattakaan jatkuvan manuaalisen työn stressaavuudesta”, kertoo Book Salonin toimitusjohtaja Harri Myllylä. 

“Suomessa ollaan kuitenkin aika edistyksellisiä digitaalisten työkalujen saralla, joten olemme todella innoissamme päästessämme kasvattamaan liiketoimintaamme Eurooppaan. Kiitämme sijoittajiamme heidän tuestaan visiollemme”, Myllylä jatkaa. 

Vuoden 2020 lopussa yritystoiminnan virallisesti aloittanut Book Salon on kasvanut nopeasti, ja se on käyttäjien suuressa suosiossa – asiakastyytyväisyyttä mittaava NPS-luku on 79, jota pidetään yritysmaailmassa erinomaisena tuloksena. Asiakkaita poistuu alle prosentin verran ja yrityksen sopimuksellinen kuukausittain toistuva liikevaihto oli maaliskuussa 2022 lähes 75 000 euroa, mikä on kasvanut yli 20 prosentin kuukausivauhtia. 

“Olemme hyvin vaikuttuneita Book Salonin kasvusta ja heidän kyvystään kasvattaa asiakaspohjaansa. Heidän työkalunsa on positioitunut loistavasti heidän valitsemaansa globaaliin markkinarakoon. Kauneus- ja hyvinvointialalla on valtavaa kasvupotentiaalia sekä ajanvarauksen, pankkipalveluiden ja pienrahoituksen saralla”, kertoo Join Effects -pääomasijoitusyhtiön partneri Tuomo Vuolteenaho.

Ilman digitaalista maksupalvelujärjestelmää, eri maksupääte- ja järjestelmien ylläpitäminen ja tositteiden täsmäyttäminen ovat osa salonkiyrittäjien arkea. Book Salonin asiakaspalautteen mukaan heidän järjestelmänsä säästää yrittäjiltä jopa yli 100 työtuntia vuodessa. Jos keskimääräinen asiakas maksaa palvelustaan 67 euroa, tämä tarkoittaa tuhansien eurojen lisätienestejä vuodessa. Myös puhelimessa vietetty aika on Book Salonin asiakkaiden mukaan tippunut jopa 70 prosenttia, alle kymmeneen minuuttiin päivässä. 

“Book Salonin järjestelmä toimii yrittäjälle täydellisesti. Maksuliikenne on toiminut koko ajan moitteettomasti, tilitykset tulee ajallaan eikä katkoksia ole ollut. Book Salonin järjestelmään tulee usein päivityksiä juuri vastaamaan kauneusalan tarpeisiin vastaten – viimeisimpänä provisiolaskuri, joka laskee sopimusvuokralaisten provision valmiiksi. Tämä kaikki on helpottanut työtäni todella paljon”, kertoo kauneussalonki Ihanapisteen yrittäjä Piia Koskinen. 

Book Salon on hakenut maksulaitoksen toimilupaa, jonka avulla yritys voi laajentaa toimintaansa nopealla aikataululla Suomen ulkopuolelle. 

“Suurin osa salonkiyrittäjistä on yksin- tai pienyrittäjiä. Suurin osa heistä on naisia ja monella on maahanmuuttajataustaa. Haluamme auttaa heitä vapauttamaan aikaa perheelle, harrastuksille, tai itse asiakastyölle, joka usein on kuitenkin se yrittäjän intohimo manuaalisen ja tylsän kirjanpitotyön sijaan”, Myllylä päättää.