Viime aikoina monet yritykset sekä kotitaloudet ovat miettineet entistä enemmän sähkönkäyttöään ja sähkön hintaa. Monet ovat aktiivisesti lähteneet etsimään vaihtoehtoista sähkösopimusta, kun taas monet ovat vieläkin miettimässä. Sähkösopimuksen vertailu ja kilpailutus ei maksa kuin hetken aikaa.

Kun kilpailutat sähkösopimusta, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

 1. Sähkön hinta: Vertaile eri sähköntoimittajien tarjoamia hintoja ja vertaa niitä omaan sähkönkulutukseesi. Tarkista, onko tarjolla kiinteähintainen vai pörssisähkösopimus. Kiinteähintainen sopimus tarjoaa hintavakautta, kun taas pörssisähkö seuraa markkinahintoja.
 2. Sopimuksen ehdot: Tutustu huolellisesti sopimuksen ehtoihin, kuten sopimuskauden pituuteen, irtisanomisehtoihin ja mahdollisiin lisäkuluihin. Varmista, että ymmärrät kaikki sopimukseen liittyvät ehdot ennen sitoutumista.
 3. Siirtomaksut: Siirtomaksut ovat verkkoyhtiön perimiä maksuja, jotka liittyvät sähkön siirtoon ja jakeluun. Ne eivät ole sähköntoimittajan hallinnassa, mutta ne vaikuttavat sähkölaskun loppusummaan. Huomioi siirtomaksut vertaillessasi tarjouksia.
 4. Asiakaspalvelu: Arvioi sähköntoimittajan tarjoamaa asiakaspalvelua ja saatavuutta. Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää, jos ilmenee ongelmia tai kysymyksiä sopimuksen aikana.
 5. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, selvitä, miten sähkö tuotetaan. Monet sähköntoimittajat tarjoavat uusiutuvaa energiaa ja ovat sitoutuneet ympäristöystävälliseen tuotantoon.
 6. Kampanjat ja tarjoukset: Tarkista, onko sähköntoimittajilla tarjolla kampanjoita tai erikoistarjouksia. Joskus uudet asiakkaat voivat saada etuja tai alennuksia tiettyjen tarjouskampanjoiden avulla.
 7. Luotettavuus ja maine: Selvitä sähköntoimittajan luotettavuus ja maine. Voit lukea asiakasarvioita ja tutkia sähköntoimittajan taustatietoja ennen päätöksentekoa.
 8. Vertailuapuvälineet: Käytä erilaisia sähkösopimusten vertailusivustoja ja -työkaluja, jotka auttavat sinua vertailemaan eri tarjouksia helposti ja nopeasti.

Kilpailuttaminen voi säästää rahaa ja tarjota paremman sopimuksen omiin tarpeisiisi. Muista tehdä vertailua huolellisesti, jotta voit tehdä valistuneen päätöksen ja valita sinulle parhaiten sopivan sähkösopimuksen.

Vertaillessasi eri sähkösopimuksia huomioi nämä asiat

Kun kilpailutat sähkösopimusta, huomioi seuraavat seikat:

 1. Sähkön hinta ja kokonaiskustannukset: Vertaile eri sähköntoimittajien tarjoamia hintoja ja laske kokonaiskustannukset, jotka sisältävät sekä sähkön perusmaksun että kulutushinnan. Kiinnitä huomiota myös mahdollisiin kampanjatarjouksiin ja alennuksiin, mutta varmista, että etenet hintavertailussa pitkän aikavälin kustannukset huomioon ottaen.
 2. Sopimuksen kesto: Selvitä, onko tarjolla määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Määräaikainen sopimus voi tarjota paremman hinnan tietyksi ajaksi, mutta se sitoo sinut yleensä tiettyyn ajanjaksoon. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus antaa enemmän joustavuutta, mutta sen hinta voi olla vaihtelevampi.
 3. Irtisanomisehdot: Tutki tarkasti sopimuksen irtisanomisehdot. Varmista, että voit halutessasi irtisanoa sopimuksen ilman suuria lisäkustannuksia, jos löydät myöhemmin paremman tarjouksen tai jos tilanteesi muuttuu.
 4. Siirtomaksut ja verot: Ota huomioon myös siirtomaksut, jotka verkkoyhtiö perii sähkön siirrosta, ja huomioi myös mahdolliset verot tai muut lisämaksut, jotka voivat vaikuttaa lopulliseen hintaan.
 5. Asiakaspalvelu ja luotettavuus: Arvioi sähköntoimittajan asiakaspalvelun laatua ja saatavuutta. Luotettava ja hyvin toimiva asiakaspalvelu on tärkeää mahdollisten ongelmien tai kysymysten ratkaisemiseksi.
 6. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, tarkista, kuinka sähkö tuotetaan. Useat sähköntoimittajat tarjoavat uusiutuvaa energiaa tai ovat panostaneet ympäristöystävälliseen tuotantoon.
 7. Sopimuksen ehdot ja lisäpalvelut: Lue sopimusehdot huolellisesti ja selvitä, sisältääkö sopimus jotain lisäpalveluita, kuten maksuttoman energianeuvonnan tai kanta-asiakasetuja.
 8. Arvostelut ja asiakasarviot: Tutki muiden asiakkaiden kokemuksia sähköntoimittajasta. Arvostelut ja asiakasarviot voivat antaa hyödyllistä tietoa sähköntoimittajan palvelun laadusta ja asiakastyytyväisyydestä.
 9. Vertailupalvelut: Voit hyödyntää erilaisia vertailusivustoja, jotka auttavat sinua löytämään parhaat sähkösopimukset omalle alueellesi ja kulutustottumuksillesi.

Kilpailuttamalla sähkösopimuksen voit löytää edullisemman ja paremmin tarpeisiisi sopivan sopimuksen. Muista kuitenkin tarkistaa sopimusehdot ja hinta huolellisesti ennen päätöksentekoa.