https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/FKTYT55f?ext=ltr&utm_source=Kauppalehti_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Kauppalehti_Uutiskirje

Ruoan kotiinkuljetus on vielä kaukana kannattavasta – Myös Foodora tekee rajusti tappiota

Wolt on Suomessa selvästi isompi ravintolaruoan kotiinkuljettaja kuin Foodora. Foodoran oma pääoma on painunut miinukselle.

Nopeasti uusille markkinoille laajentanut ravintolaruoan tilaus- ja kuljetuspalvelu Wolt kertoi perjantaina viime tilikauden tuloksestaan. Wolt teki vuonna 2016 noin 3,5 miljoonaa euroa liikevaihtoa ja 6,5 miljoonaa euroa tappiota.

Woltin kanssa samalla markkinalla kisaava Foodora Finland Oy on niin ikään pantannut tulostietojaan pitkään, mutta patistelujen jälkeen tulostiedot ovat saapuneet Kaupparekisteriin.

Suomen Foodora kasvatti joulukuussa 2016 päättyneellä tilikaudella liikevaihtonsa 1,4 miljoonaan euroon edellisvuoden 159 000 eurosta.

Liiketappiokin kasvoi: Nyt sitä kertyi 2,9 miljoonaa euroa, kun edellisvuoden tappio jäi 452 000 euroon.

Tilinpäätöstietojen mukaan Suomen Foodoran oma pääoma on jo 3,4 miljoonaa euroa miinuksella ja yhtiö on tehnyt Kaupparekisteriin ilmoituksen osakepääoman menettämisestä.

Yhtiötä lainoittaa saksalainen emoyhtiö Delivery Hero GmbH. Tytäryhtiön taseessa on 2,3 miljoonan euron lainat konsernilta.

Emoyhtiön liikevaihto nousi viime vuonna 297 miljoonaan euroon, josta Euroopan osuus oli 140 miljoonaa euroa. Yhtiön käyttökate jäi 71 miljoonaa euroa miinukselle.

Foodoran emoyhtiö on kerännyt sijoittajilta vuoden 2016 loppuun mennessä yli 1,2 miljardia euroa rahoitusta. Woltin keräämät pääomasijoitukset ovat 12,5 miljoonaa euroa.

Kauppalehden jutun perusteella voisi ajatella, ettei Suomessa oikein arvosteta ruoankotiinkuljetusta tai siitä ei olla valmiita maksamaan – vai onko vain yksinkertaisesti niin, että olemme liian vähän ihmisiä liian isossa maassa?