Oilpoint Finland Oy on perustanut Ruotsiin Uppsalaan Oilpoint Sweden AB -nimisen tytäryhtiön. Kysymyksessä on ensimmäinen Suomen ulkopuolelle avattu Öljypiste, ja Ruotsin liiketoimintoja varten.

Oilpoint Finland Oy on vahva, kokonaan suomalainen ja juuriltaan pohjoiskarjalainen kasvuyritys. Uusia toimipaikkoja on avautunut vuosittain keskimäärin neljä kappaletta ja nyt avattu on 21. 

Suomessa toiminta tapahtuu Öljypiste-brändillä ja Ruotsissa Oilpoint-brändillä. Ruotsin liiketoimintojen käynnistämiseksi ja kehittämiseksi yhtiössä toteutettiin vuoden 2019 aikana kansainvälistymisprojekti. Öljypisteen huoltopalveluita käyttää vuodessa jo 100 000 asiakasta. Henkilöautojen pikahuollossa Öljypiste on Suomessa markkinajohtaja, ja nyt yhtiö tavoittelee merkittävää kasvua myös Ruotsissa.

Toimintakonseptin kivijalan muodostaa pikaöljynvaihto ilman ajanvarausta, ja samalla käynnillä asiakkaan autoon voidaan vaihtaa mm. suodattimet, pyyhkimen sulat, akku ja polttimoita. Ajanvarauksella saa myös muita huoltopalveluita kuten vaihteiston ja voimansiirron öljynvaihdon, ilmastointilaitteen huollon, jarruhuollon sekä myös täysimääräisen vuosi- ja määräaikaishuollon niin että auton takuu säilyy. Toimintakonsepti on saavuttanut Suomessa asiakkaiden luottamuksen, ja markkinatutkimuksen perusteella samalla toimintakonseptilla on hyvät onnistumisen edellytykset myös Ruotsissa.

Toimintakonseptin nopeus ja helppous on saanut hyvää palautetta asiakkailta. Öljypisteen palvelut kattavat Suomessa nyt jo lähes kaikki merkittävät kaupungit. Toimipaikkojen määrä on voimakkaassa kasvussa Suomen lisäksi nyt myös Ruotsissa, jossa näemme isomman autokannan ja markkinatutkimuksen perusteella potentiaalia Suomea isommalle toimipaikkaverkolle. Kaikilla toimipisteillä on yhtenäinen ilme ja ne ovat Suomessa Oilpoint Finland Oy:n ja Ruotsissa Oilpoint Sweden AB:n omistuksessa. Yhtiön keskusvarasto sijaitsee Lahdessa ja vahvan kasvun tarpeisiin on kehitetty oma hankintalogistiikka laadun ja saatavuuden varmistamiseksi. 

Konsernin palveluksessa on jo lähes 100 henkilöä. Oilpoint Sweden AB:n toimitusjohtajana toimii Timo Nuutinen ja Ruotsin maajohtajana Paavo Liuksiala. Hallituksen jäseninä ovat Timo Nuutinen ja Pekka Nuutinen.