Tämä seuraava on mainos, jonka olemme tuottaneet yhdessä Climateheron kanssa. Valitettavasti sivusto tuottaa tämän laskimen vain ruotsiksi tai englanniksi, eikä vielä tällä hetkellä suomeksi.

Mikä on ilmastovaikutuksesi?

ClimateHero Carbon Calculatorin avulla voit laskea hiilijalanjälkesi vain 5 minuutissa. Kysymykset on jaettu kolmeen osaan: Asuminen, Matkailu ja Kulutus. Kun olet suorittanut testin, saat henkilökohtaisia ehdotuksia asioista, joita voit tehdä hiilijalanjälkesi pienentämiseksi.

Hiilikompensointi

Miten kompensointi toimii?

Hiilikompensaatio tarkoittaa oman hiilijalanjäljen tasapainottamista vähentämällä muiden päästöjä. Se on fiksu tapa ottaa vastuu aiheuttamistasi hiilipäästöistä, mutta et ole vielä pystynyt vähentämään tekemällä muutoksia omaan elämäntapaasi…

Maksamasi rahat sijoitetaan ilmastopositiivisiin hankkeisiin, joita ei olisi tapahtunut ilman hiilikompensoinnin rahoitusta. Suurimman osan ajasta nämä ilmastohankkeet toteutetaan kehitysmaissa, joissa keskitytään korvaamaan fossiiliset polttoaineet uusiutuvilla energialähteillä, kuten aurinko- ja tuulivoimaloilla, tai sitomaan hiilidioksidia säästämällä tai istuttamalla puita…

Miten ClimateHero toimii hiilikompensaatioiden kanssa?

Mielestämme hiilikompensaatiota ei pitäisi koskaan käyttää keinona järkeistää tai ylläpitää kestämättömiä käytäntöjä. Sitä tulisi pitää vaihtoehtona vasta sen jälkeen, kun olet ensin laskenut ja alkanut pienentää hiilijalanjälkeäsi.

Mahdollisten laskentavirheiden huomioon ottamiseksi laskettu hiilijalanjälki kompensoidaan 200 prosentin kertoimella.

Hiilikompensaatio tapahtuu ilmastohankkeiden salkussa, joka on valittu maksimoimaan ilmastohyöty mahdollisimman alhaisilla kustannuksilla ja riskeillä. Lisäksi varmistamme, että hankkeillamme edistetään konkreettisesti alueen sosiaalista parantamista.

Projektisalkun kuittaaminen tarkoittaa, että riski jakautuu. Se on paljon turvallisempaa kuin jos sinä yksilönä valitsisit yhden projektin. Tämä on sama logiikka kuin esimerkiksi pienempi riski sijoittamalla sijoitusrahastoon sen sijaan, että ostaisimme yhden osakkeen.

Ilmastohankkeet ovat YK:n sertifioimia  , ja niissä on Gold Standard –laatumerkki (WWF:n ja vastaavien järjestöjen tukemana). Tämä tarkoittaa, että hankkeisiin sovellettiin tiukimpia tarkastusvaatimuksia, jotka koskevat todennettavissa olevaa ilmastohyötyä ja sosiaalista parantamista.