Kiitos tarkan talouskurin ja keskittymisen olennaiseen, eli yrityskehitykseen ja uusyritystoimintaan, on Novago onnistunut kääntämään tuloksensa positiiviseksi vuoden 2017 aikana. Tämä on mm. johtanut siihen, että yhtiö on päättänyt maksaa vuonna 2016 otetun pääomalainan takaisin omistajakunnilleen ennenaikaisesti, eli jo heinäkuussa 2018.

Vuonna 2016 Novagon omistajakunnat päättivät auttaa Novagoa myöntämällä yhteensä 60 000,00 € pääomalainaa yhtiölle. Lainaehdoissa sovittiin takaisinmaksuajaksi 4 vuotta. Vuoden 2017 aikana toiminnan tehostus ja säästötoimet ovat kuitenkin johtaneet tulokseen, jossa yhtiön hallitus ja yhtiökokous on päättänyt maksaa pääomalainan kokonaisuudessaan takaisin vuoden 2018 aikana, eli ennen määräaikaa. Säästötoimissa vaikuttavimmat tulokset tavoitettiin keskittymällä yrityskehitysyhtiölle olennaiseen tehtävään: yritystoimintaa suunnittelevien neuvontaan ja yrittäjien/yritysten tukemiseen. Aluekehitys siirtyi kuntien yhteistyönä tehtäväksi toiminnaksi. Novago onnistui myös saamaan hankerahoitusta projekteille, jotka palvelevat alueen yrityksiä, samalla tukien kuntien tavoitteita edesauttaa alueen elinkeinoelämää.

”Sanomattakin on selvää, että tuntuu hyvältä maksaa laina takaisin aikaisemmin kuin on luvattu.” Toteaa tj. Tom Gammals ja jatkaa ”talossa on nyt erittäin positiivinen tunnelma ja uskonkin että loistavien yritysneuvojiemme positiivinen ja palveluhalukas asenne on huomattu alueemme yrityskentässä. Ainakin minulle saakka tullut palaute on ollut erittäin positiivista, eli kiitos siitä kaikille yritysneuvojille ja asiakkaille!”

Novagon toiminta-alueella perustettiin viime vuonna yhteensä 533 yritystä. Uusyritysneuvonnassa kävi vuoden aikana yhteensä 582 asiakasta (uusia asiakkaita 256 kpl), joista 106 perusti yrityksen, joiden tuloksena alueelle syntyi 112 uutta työpaikkaa. Lisäksi hanketoiminnan, mm. Valtaus ja Rekrytoimalla Hyvinvointia, asiakkaita on palveltu ahkerasti.

TAUSTAA

Novago Yrityskehitys Oy perustettiin 1.4.2011 seudulliseksi yrityspalveluorganisaatioksi. Yhtiön osakkaita ovat Länsi-Uudenmaan kunnat Hanko, Inkoo, Lohja, Raasepori ja Siuntio. Toimintavuosi 2018 on yhtiön kahdeksas. Yhtiön toiminimi on Novago Yrityskehitys Oy, ruotsiksi Novago Företagsutveckling Ab, ja englanniksi Novago Business Development Ltd. Yhtiöllä on toimitilat osoitteissa Nummentie 12 – 14, Lohja ja Raaseporintie 9, Raasepori.