Jamkids ja Demo jatkavat pitkälti samalla kaavalla mutta tuovat myös uusia mahdollisuuksia Lohjalle

Opettaja Heikki Hänninen on tullut tutuksi jo Rytmiomenan ajoilta ja hänkin jatkaa työssään. Kuvassa myös Demon ja Jamkidsin rehtori Kati Nieminen nykyaikaisen kanteleen kanssa.

Monelle lohjalaiselle musiikinharrastajalle tuli mieleen kysymysmerkki, kun Ira Kaspi oli lopettamassa Rytmiomenaa, mutta onneksi hän löysi loistavan ja koulua eteenpäinvievän uuden omistajatahon kun Rytmiomenan jatkajaksi löytyi Musiikkikoulut Demo ja Jamkids.
– Musiikkikoulut Demo ja Jamkids toimivat tällä hetkellä 30 toimipisteessä viiden kunnan alueella ja opettajia meillä on tänä vuonna ollut 27, kertoo koulun rehtori Kati Nieminen.

Rytmiomenan aloittama toiminta jatkuu kehittyen edelleen

– Rytmiomena on yrityksemme toinen ostos ja meidän toimintaamme löytyy nyt Lohjan lisäksi myös Kirkkonummelta, Espoosta, Helsingistä sekä Vantaalta.
Musiikkikoulu Demo ja Jamkids jatkaa pitkälti Rytmiomenan rakentamilla musiikinjäljillä, mutta tuo mukanaan myös omia uutuuksiaan ja toimintamallejaan. Jo Rytmiomenasta monelle tuttu opettaja Heikki Hänninen ehti jo sanojensa mukaan miettiä, mitäköhän tästä nyt tulee, mutta on nyt todella tyytyväinen tilanteeseen.
– Aika pitkälti työ on jatkunut uudessa yrityksessä samalla tavalla kuin entisessä. Uutuutena on tullut mahdollisuus tavat muita opettejia entistä enemmän ja sitä kautta oppia lisää ja keskustella opetuksesta, kertoo Hänninen.
– Meillä opettajat tekevät paljon yhteistyötä, esimerkiksi muskareiden sisältö suunnitellaan opettajien yhteistyönä. Opettajat myös tapaavat toisiaan säännöllisesti opekokouksissa ja yhteisillä aamiaisilla ja pääsevät keskustelemaan työasioista.

Lohjalle kiva ja helppo tulla

– Löysimme Rytmiomenan entisen omistajan kanssa nopeasti yhteiset sävelet, sillä meillä oli jo aiemmin yhteistä historiaa. Monet opettajistakin olivat jo tuttuja ja kaikki opettajat, jotka olivat jatkamassa Rytmiomenassa, jatkavat myös meillä.
– Tänne Lohjalle oli helppo ja kiva tulla. Kaupunki on ottanut meidät hyvin vastaan ja olemme päässeet jo suunnittelemaan yhteisiä kuvioita myös muiden Lohjan taiteen pe- rusopetusta antavien tahojen oppilaitosten kanssa.
– Olemme ensi kertaa uudella nimellä esiintymässä 4.8. Lau- rinkadun kävelykatutapahtumassa, jossa lapset pääsevät osallistumaan Jamkids-soittopajaan. Soittopajassa lapset saavat kokeilla eri instrumentteja opettajien ohjaamana.

Jamkids muskarit

Musiikkikoulujen Demo ja Jamkids opetustarjota on hyvin samankaltainen, kuin RytmiOmenan on ollut. Jotain uuttakin on kuitenkin luvassa. Syksyllä Lohjalla aloittavat Jamkids-muskarit, jotka ovat pääkaupunkiseudulla jo varsin tunnettuja. Jamkidsin vauva-, taapero- ja bändimuskareissa perheen pienimmät pääsevät tutustumaan musiikin maailmaan. Siinä missä me saimme Rytmiomenalta aikuisten Viihdekuoron, me tuomme Lohjalle Jamkids-muskarit, miettii Nieminen.

Musiikkikoulu Demo

Musiikkikoulu Demossa opetetaan soittamista ja laulamista kaikille yli 7-vuotiaille. Oppilaaksi otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ilman pääsykokeita. Tärkeintä opetuksessamme on hyvä meininki; soittamisesta ja laulamisesta nauttiminen.

Syksyllä kouluun

Syksyn lukukauden ilmoittautuminen on jo alkanut mutta Jamkids toimintaan pääsee mukaan vielä syksylläkin, jos vain on tilaa.
– Kannattaa kysellä hyvissä ajoin, jos on halukas tulemaan meille oppilaaksi, muistuttaa Nieminen.
– Meillä opetetaan niin soit- toa, laulua kuin bändiä sekä. Itse opetan kitaraa, bassoa ja bändiä sekä teoriaa, kertoo Hänninen.

Musiikkikoulut Demo ja Jamkids
0400 433272/ asiakaspalvelu@musiikkikouludemo.fi
0400 944 222 / ilmoittautuminen@jamkids.fi
Seuraa meitä myös Facebookissa:
Demo Facebook    |  Jamkids Facebook