Lars Jacobsen, Ole Madsen ja Jesper Schleimann

Menivätkö pankit liian pitkälle digitaalisissa ratkaisuissaan? Kuuntele, mitä Spar Nordin viestintä- ja liiketoimintajohtaja Ole Madsenilla on sanottavaa haastattelussa, joka aloittaa keskustelusarjan digitalisaation keskellä elävien yritysten kanssa.

Yhdessä Tanskan suurimmista pankeista, Spar Nordissa, viestintä- ja liiketoimintajohtaja Ole Madsen on keskellä yhtiön kunnianhimoista digitalisointiprojektia.

Kyse on transformaatioprojektista, joka tähtää muuttamaan mallin, jolla Spar Nord omaksuu uutta teknologiaa ja kommunikoi asiakkaidensa kanssa. Ole kutsuu projektia ”yhdeksi kunnianhimoisimmista maailmassa juuri nyt”.

Ponnistus on valtava, sillä harva toimiala on samanlaisten massiivisten haasteiden edessä niin kuin finanssiala – toistaiseksi.

Pankkisektori oli alun perin digitalisaation eturintamassa: mainframe-koneet syrjäyttivät pölyiset tilikirjat ja verkkopankin yleistyminen karsi paikallisia pankkikonttoreita.

Pankit, jotka hallitsivat muutoksen, kukoistivat massiivisten kustannussäästöjen ansiosta.

Pikakelaus vuoteen 2019: ironisesti juuri rahan digitaalisuus haastaa modernit finanssilaitokset niiden yrittäessä omaksua uusia teknologioita ja torjua uusien digitaalisten toimijoiden invaasiota saadakseen itselleen siivun kaikkein kannattavimmista tuotteista.

Kiitos siis, jos kuuntelet keskusteluamme Ole Madsenin kanssa The Digital Edgessä Spar Nordin haasteista.

Isännät: Jesper Schleimann, SAP EMEA North, digitaalisesta transformaatiosta vastaava johtaja

Lars Jacobsen, Computerworld Tanska, päätoimittaja

Podcastin nettisivu: Computerworld.dk/theedge

Podcast: Kuuntele keskustelu Spar Nordin viestintä- ja liiketoimintajohtaja Ole Madsenin kanssa. Huomaa, että podcast on englanninkielinen.

Taustaksi Digital Edge Podcast -sarjasta:

Digital Edge on englanninkielinen podcast johtajuudesta, strategiasta ja liiketoiminnasta digitaalisessa ajassamme. Sitä isännöivät Tanskan Computerworldin päätoimittaja Lars Jacobsen ja Jesper Schleimann, digitaalisesta transformaatiosta vastaava johtaja, SAP EMEA North.

Sarjassamme haastattelemme päätöksentekijöitä 35 minuutin haastatteluissa. Niiden kautta tutkimme erilaisia haasteita ja sitä, miten data, suuret ideat ja uudet älykkäät teknologiat voivat parantaa maailmaamme ja siirtää liiketoimintamme digitaaliseen maailmaan. Podcastit tallennetaan Kööpenhaminan SAP Experience Centerissä ja ne löytyvät osoitteista www.computerworld.dk,www.sap.com/denmark/theedgejaiTunes.