Lehto Raha on Lehdon uusi ensiasunnon ostamista helpottava palvelu. Palvelun avulla voi ostaa uuden ensiasunnon ja rahoittaa samalla asunnon omarahoitusosuutta (vaadittu 5 % osuus) maksamalla vuokra-aikana hiukan suurempaa vuokraa.

Asunnosta laaditaan aluksi määräaikainen (12 kk) vuokrasopimus, jonka päätteeksi asukas voi lunastaa asunnon itsellensä. Määräaikainen vuokrasopimus ja esisopimus asunnon ostamisesta edellyttävät pankilta myönteistä luottopäätöstä. Varsinainen asuntolaina haetaan asunnon lunastuksen yhteydessä. Asuntoa koskeva omarahoitusosuus maksetaan ehtojen toteutuessa asunnon lunastuksen yhteydessä. Mikäli asunnon lunastukselle ei sopimuskauden päättyessä ole enää edellytyksiä, esimerkiksi muuttuneen elämäntilanteen takia, menettää asiakas tavoittelemansa hyödyn.

”Palvelu helpottaa ja nopeuttaa ensiasunnon ostamista etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa vuokra- sekä myyntihinnat ovat korkeita. Ostaminen vaikeutui entisestään, kun lainakatto astui voimaan kesällä 2016. Pellervon taloustutkimuksen mukaan keskituloinen helsinkiläinen pystyy säästämään 361 euroa kuukaudessa maksaessaan vuokraa 579 euroa kuukaudessa. Monessa tapauksessa yksiöstä maksettu vuokra on kuitenkin merkittävästi suurempi esimerkiksi pääkaupunkiseudulla”, kertoo Lehto Groupin Asunnot-palvelualueen johtaja Pasi Kokko.

Lehto Raha on saatavissa aluksi tiettyihin Lehdon asuntokohteisiin pääkaupunkiseudulla. Palvelua voi hakea henkilö, joka on 18–39-vuotías, omistaa kaupan jälkeen asunnosta 50 % tai enemmän, ostaa asunnon vakituiseksi asunnoksi sekä ei ole aiemmin omistanut mistään asunto-osakkeesta tai asuinrakennuksesta 50 %:a tai enempää. Hakijalla pitää olla myös vakituinen työsuhde eikä hänellä saa olla luottohäiriöitä. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Nooa Säästöpankin kanssa.

”Lehto Raha on hieno, uusi asiakaslähtöinen innovaatio. Olemme erittäin mielellämme mukana jeesaamassa ensiasunnon ostamista helpottavassa ratkaisussa. Pk-seudun korkeasta vuokratasosta johtuen omaan asuntoon säästäminen vuokranmaksun ohessa on entistä haasteellisempaa. Usein nuoret aikuiset joutuvatkin turvautumaan vanhempiensa apuun tai huonoimmillaan pikavippeihin tai kulutusluottoihin, jolloin velkaantuminen lisääntyy jo itsenäistymisen alkumetreillä. Tahdomme nimenomaan toimia ensiasunnon ostajan talouden kumppanina ja yhdessä pohtia muun muassa sitä, mitä pitää ottaa huomioon ensiasuntoa hankittaessa”, summaa Nooa Säästöpankin liiketoimintajohtaja Tommi Grönlund.

Missä Lehto Raha -palvelu toimii?

Lehto Raha -palvelu toimii osoitteessa https://asunnot.lehto.fi/

Asunnon alustava vuokra ja lunastushinta ovat nähtävissä jo Lehto Rahaa haettaessa, mutta ne vahvistetaan, kun asunnon mahdolliset materiaalivalinnat on tehty