Lappeenrannan kaupunki aloittaa työntekijöiden suurrekrytointikampanjan yhdessä 10 muun toimijan kanssa.  Mukana kampanjassa ovat Aurelia Turbines Oy, Aureolis Oy, Mediamaestro Oy (Maestro), OCTO3 Oy, Saimaan talous ja tieto Oy (Saita), The Switch, Syncron Tech Oy, Tietokoura Oy, Visma Solutions Oy sekä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote).

Kampanja käynnistyy 4.2.2018, jolloin Helsingin Sanomissa julkaistaan Lappeenrannan ja yritysten yhteinen työpaikkailmoitus. Ilmoituksessa tuodaan esille vahvasti alueen monipuolista työpaikkatarjontaa.

Yhteisrekrytointikampanjalla tavoitellaan ICT- ja energia-alan sekä sote-alan osaajia Lappeenrantaan. Kaupunkiin houkutellaan työntekijöitä muun muassa uuden imagon avulla, kertoo Lappeenrannan markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman.

– Kampanjalla halutaan viestiä, että Lappeenranta on moderni ja puhdas kansainvälisen osaamisen keskittymä. Vain kahden tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudusta on alue, jossa on hyvä elää ja tehdä korkeapalkkaista työtä alan huipputyöpaikoissa, sanoo Rahman.

Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen kertoo, että kaupunki haluaa kampanjalla edistää elinvoimaisuuden kasvua tukemalla ja vahvistamalla yritystoimintaa ja tarjoamalla näin hyvinvoivan elinympäristön kaikenikäisille.

– Hienoa, että yritykset lähtivät laajalla rintamalla mukaan. Lappeenranta tarvitsee lisää asukkaita ja kun työpaikkoja on kymmeniä yhtaikaisesti tarjolla, mahdollistaa rekrytointiyhteistyö kokonaisten perheidenkin muuttamisen maakuntaan. Kaupungin imago kirkastuu samalla, kun voimme osoittaa sekä kaupungin että alueen työmarkkinoiden kasvavan vauhdilla, Heinonen iloitsee.

Tavoitteena houkutella ainakin 100 osaajaa 

Idea rekrytointikampanjaan tuli alun perin ICT-alan yrityksiltä, koska Lappeenrannan alueella on pulaa varsinkin ohjelmistotuotannon osaajista.

OCTO3 Oy:n toimitusjohtaja Tommi Laitisen mukaan pelkästään ICT-alalla on noin sadan henkilön osaamistarve vuoden 2018 aikana.

– Lappeenrannassa on suuri ICT-alan osaamiskeskittymä, joka kasvaa voimakkaasti ja uusia asiantuntijoita tarvitaan monissa yrityksissä. Kyse ei ole pelkästään ohjelmistoyrityksistä, vaan osaamistarve koskee niin teollisuutta kuin monia muitakin toimialoja. Kaupungin tuki rekrytoinnille on siten erittäin tervetullutta, Laitinen sanoo.

ICT-osaajapulan taustalla on sekä digitalisaatio trendinä että myös talouden noususuhdanne, joka on lisännyt investointeja tuote- ja palvelukehitykseen.

Kaikkiaan rekrytointikampanjan tavoitteena on houkutella ainakin 100 ICT- ja energia-alan sekä sote-alan osaajaa alueelle. Työpaikat eivät ole kaikki tarjolla heti, vaan haettavana pidemmällä aikavälillä vuoden 2018 aikana.

Kaupungin ja yritysten yhteinen rekrytointikampanja jatkuu ainakin neljä kuukautta ja siinä hyödynnetään printtimedian lisäksi eri verkkomedioita, sosiaalisen median kanavia, yritysten omia medioita ja www-sivuja.